Kuş gribi,kene,domuz gribi devam ediyor

Kızılcahamam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.06.2009 - 22:00, Güncelleme: 12.06.2009 - 22:00 3325+ kez okundu.
 

Kuş gribi,kene,domuz gribi devam ediyor

Yaşadığımız dünyada artık rahat rahat istediğin gibi yaşamak pek mümkün görünmüyor. Her geçen yıl farklı bir bulaşıcı hastalıkla mücadele veriyoruz

Yaşadığımız dünyada artık rahat rahat istediğin gibi yaşamak pek mümkün görünmüyor. Her geçen yıl farklı bir bulaşıcı hastalıkla mücadele veriyoruz. Kuş gribi ile başlayıp ülkeden ne kadar evcil kanatlı hayvan varsa telef ettiğimiz günden sonraki yıllarda ortaya çıkan ve Ülkemizde son yılların en önemli ve ciddi hastalıklarından bir tanesi olan Kırım Kongo Kanamalı ateşi (KKKA) ile mücadele vermeye devam ederken şimdilerde domuz gribi ile uğraşmaya başladık bile. Yaz ayının gelmesi ve havaların ısınması ile birlikte ortaya çıkan keneler insan sağlığını ciddi manada tehdit etmeye devam ediyor. Kızılcahamam’da şimdiye kadar ciddi manada bir hastalık yaşamamamıza rağmen olayın ciddi olduğunu ve ihmale gelemeyeceğini anlayan ilçe kaymakamı Bilal Çelik Köylere hizmet götürme birliği aracılığı ile aldığı 3000 LT kene ilacını yapılan bir toplantı ile köy muhtarlarına dağıttı. Toplantıda bir konuşma yapan Kızılcahamam Kaymakamı Bilal Çelik şunları söyledi. “ Kene insanları ısırdığında ölümcül hastalıklar doğurmaktadır. Bu soruna ilçemiz açısından artık ciddi bir yaklaşım göstermemiz gerektiği son zamanlarda meydana gelen olaylarda iyice kanlatılmış oldu. Maalesef bu hatalık açısından riskli bir bölge de yaşıyoruz geçen yıldan bu yana çok ciddi bir sorun yaşamadık. Geçtiğimiz yıl Çeltikçi beldemizde bir insanımızı bu hastalıktan kaybettik yani artık bu işin ne kadar ciddiye alınması gerektiği konusunda bir başka sebebe gerek duyulmaksızın önümüzde bir vaka duruyor. Peki, biz bunun karşısında ne yapabiliriz arkadaşlarımızla yaptığımız toplantılarda ilaçlama ile mücadele edebileceğimiz konusunda karar verdik. Yalnız bu ilaçlarla arazi ilaçlamayacağız böyle yaptığımızda azaltmak yerine çoğaltıyoruz diyen Kızılcahamam kaymakamı Bilal Çelik Konuşmasına şöyle devam etti. Kızılcahamam da 16.250 adet büyükbaş, 21.800 küçükbaş,1500 adet ahır ve ağılı bulunmakta Kırım Kanamalı Kongo hastalığı ile mücadele etmek için aldığımız bu ilaçları hayvanlar ve ahırlarınızda uygulayın dedi. Daha sonra ilçe tarım müdürü Mehmet Kuzdere ve sağlık grup başkanı İsmail Doğan kene ile nasıl mücadele edilmesi gerektiği konusunda muhtarlara bilgi verdiler. Toplantının sonunda Kızılcahamam kaymakamlığı tarafından alınan kene ilaçları muhtarlara dağıtıldı  
Yaşadığımız dünyada artık rahat rahat istediğin gibi yaşamak pek mümkün görünmüyor. Her geçen yıl farklı bir bulaşıcı hastalıkla mücadele veriyoruz

Yaşadığımız dünyada artık rahat rahat istediğin gibi yaşamak pek mümkün görünmüyor. Her geçen yıl farklı bir bulaşıcı hastalıkla mücadele veriyoruz. Kuş gribi ile başlayıp ülkeden ne kadar evcil kanatlı hayvan varsa telef ettiğimiz günden sonraki yıllarda ortaya çıkan ve Ülkemizde son yılların en önemli ve ciddi hastalıklarından bir tanesi olan Kırım Kongo Kanamalı ateşi (KKKA) ile mücadele vermeye devam ederken şimdilerde domuz gribi ile uğraşmaya başladık bile.

Yaz ayının gelmesi ve havaların ısınması ile birlikte ortaya çıkan keneler insan sağlığını ciddi manada tehdit etmeye devam ediyor. Kızılcahamam’da şimdiye kadar ciddi manada bir hastalık yaşamamamıza rağmen olayın ciddi olduğunu ve ihmale gelemeyeceğini anlayan ilçe kaymakamı Bilal Çelik Köylere hizmet götürme birliği aracılığı ile aldığı 3000 LT kene ilacını yapılan bir toplantı ile köy muhtarlarına dağıttı.

Toplantıda bir konuşma yapan Kızılcahamam Kaymakamı Bilal Çelik şunları söyledi. “ Kene insanları ısırdığında ölümcül hastalıklar doğurmaktadır. Bu soruna ilçemiz açısından artık ciddi bir yaklaşım göstermemiz gerektiği son zamanlarda meydana gelen olaylarda iyice kanlatılmış oldu.

Maalesef bu hatalık açısından riskli bir bölge de yaşıyoruz geçen yıldan bu yana çok ciddi bir sorun yaşamadık. Geçtiğimiz yıl Çeltikçi beldemizde bir insanımızı bu hastalıktan kaybettik yani artık bu işin ne kadar ciddiye alınması gerektiği konusunda bir başka sebebe gerek duyulmaksızın önümüzde bir vaka duruyor. Peki, biz bunun karşısında ne yapabiliriz arkadaşlarımızla yaptığımız toplantılarda ilaçlama ile mücadele edebileceğimiz konusunda karar verdik. Yalnız bu ilaçlarla arazi ilaçlamayacağız böyle yaptığımızda azaltmak yerine çoğaltıyoruz diyen Kızılcahamam kaymakamı Bilal Çelik Konuşmasına şöyle devam etti. Kızılcahamam da 16.250 adet büyükbaş, 21.800 küçükbaş,1500 adet ahır ve ağılı bulunmakta Kırım Kanamalı Kongo hastalığı ile mücadele etmek için aldığımız bu ilaçları hayvanlar ve ahırlarınızda uygulayın dedi.

Daha sonra ilçe tarım müdürü Mehmet Kuzdere ve sağlık grup başkanı İsmail Doğan kene ile nasıl mücadele edilmesi gerektiği konusunda muhtarlara bilgi verdiler. Toplantının sonunda Kızılcahamam kaymakamlığı tarafından alınan kene ilaçları muhtarlara dağıtıldı

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kizilcahamamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.