Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Kızılcahamam'a Geldi

Kızılcahamam 01.08.2026 - 23:09, Güncelleme: 01.08.2026 - 23:09 136 kez okundu.
 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Kızılcahamam'a Geldi

Türkiye'nin eğitim politikalarına yön verecek olan 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli', Ankara'da alanında uzman akademisyen ve öğretmenlerin bir araya geldiği çalıştayla masaya yatırıldı; Bakan Tekin yeni modelde 'karakter inşasına' dikkat çekti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kızılcahamam'da düzenlenen "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programları Ortak Metni Revizyonu ve Türk Dünyası Kültür Atlası Çalıştayı" kapsamında akademi ve eğitim dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi Çalıştayda Türkiye'nin yeni eğitim vizyonuna dair önemli değerlendirmelerde bulunan Bakan Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin yalnızca akademik başarıyı değil, güçlü bir karakter inşasını da merkeze aldığını vurguladı. Öğrencilerin zihinsel gelişimlerinin yanı sıra ahlaki ve kültürel değerlerle donatılmasının önemine dikkat çeken Tekin, yeni sistemin temel felsefesini şu sözlerle özetledi "Evlatlarımızın zihnini bilgiyle, karakterini sorumluluk duygusuyla, iradesini adalet ve merhamet ölçüsüyle besleyen bir eğitim anlayışını hayata geçiriyoruz. Amacımız; çocukların kendi kökleriyle irtibatlı, çağın idrakine açık, sağlam şahsiyetler olarak yetişmesini sağlamaktır." Müfredat revizyonunun yanı sıra Türk dünyasının kültürel bağlarının da eğitim sistemine entegre edilmesini amaçlayan çalıştay, alanında uzman akademisyenler ve öğretmenlerin ortak mesaisiyle gerçekleştirildi. Açıklamasının sonunda sürecin öğrenciler ve Türkiye'nin geleceği için hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni eden Bakan Tekin, modelin geliştirilmesinde emeği geçen ve vizyona katkı sunan tüm eğitimcilere teşekkürlerini iletti.  
Türkiye'nin eğitim politikalarına yön verecek olan 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli', Ankara'da alanında uzman akademisyen ve öğretmenlerin bir araya geldiği çalıştayla masaya yatırıldı; Bakan Tekin yeni modelde 'karakter inşasına' dikkat çekti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kızılcahamam'da düzenlenen "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programları Ortak Metni Revizyonu ve Türk Dünyası Kültür Atlası Çalıştayı" kapsamında akademi ve eğitim dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi
Çalıştayda Türkiye'nin yeni eğitim vizyonuna dair önemli değerlendirmelerde bulunan Bakan Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin yalnızca akademik başarıyı değil, güçlü bir karakter inşasını da merkeze aldığını vurguladı. Öğrencilerin zihinsel gelişimlerinin yanı sıra ahlaki ve kültürel değerlerle donatılmasının önemine dikkat çeken Tekin, yeni sistemin temel felsefesini şu sözlerle özetledi
"Evlatlarımızın zihnini bilgiyle, karakterini sorumluluk duygusuyla, iradesini adalet ve merhamet ölçüsüyle besleyen bir eğitim anlayışını hayata geçiriyoruz. Amacımız; çocukların kendi kökleriyle irtibatlı, çağın idrakine açık, sağlam şahsiyetler olarak yetişmesini sağlamaktır."
Müfredat revizyonunun yanı sıra Türk dünyasının kültürel bağlarının da eğitim sistemine entegre edilmesini amaçlayan çalıştay, alanında uzman akademisyenler ve öğretmenlerin ortak mesaisiyle gerçekleştirildi.
Açıklamasının sonunda sürecin öğrenciler ve Türkiye'nin geleceği için hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni eden Bakan Tekin, modelin geliştirilmesinde emeği geçen ve vizyona katkı sunan tüm eğitimcilere teşekkürlerini iletti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kizilcahamamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.