Almanya'da görevli Türk doktor: SMA hastaları için kampanya yapanlar, konuya hakim değil

SAĞLIK 07.01.2021 - 22:55, Güncelleme: 07.01.2021 - 22:55 9450+ kez okundu.
 

Almanya'da görevli Türk doktor: SMA hastaları için kampanya yapanlar, konuya hakim değil

Bonn Rheinische Friedrich-Wilhelms Üniversitesi'nde görevli Prof. Dr. Soyhan Bağcı, SMA tedavisinin Türkiye'de ücretsiz karşılandığını, gen tedavisinin başarı şansının çok düşük olduğunu söyledi.

Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sunduğu Haber Analiz'de, Türkiye'de SMA hastalarının durumu ve tedavi süresi tartışıldı. Programın konuklarından Almanya Bonn Rheinische Friedrich-Wilhelms Üniversitesi’den Prof. Dr. Soyhan Bağcı, SMA hastaları için kampanya yürütenlerin konuya hakim olmadıklarını belirterek şunları söyledi: "KAMPANYA YAPANLAR, KONUYA HAKİM DEĞİLLER" "Sanatçı arkadaşlarımız, haber kanalları ve aileler, konuya hakim değiller. Şöyle bir imaj oluştu: Bir tedavi var. O gen tedavisini uyguluyorsunuz ve her şey bitiyor. Böyle bir şey yok. Şu andaki mevcut tedavi, erken yapıldığında bile 1 yıl, 6 yaşındaki çocuğa ait. 10 yıl sonra ne olacağını bilmiyoruz ama, son 20 yıldaki SMA tedavilerinde büyük bir ilerleme var. Belden uygulanan tedaviyle iyi sonuçlar alınıyor. "BELDEN UYGULANAN TEDAVİ ETKİSİZSE, GEN TEDAVİSİNİN ETKİLİ OLMA İHTİMALİ ÇOK DÜŞÜK" Belden uygulanan tedaviye yanıt vermeyen hastalar için gen tedavisi peşinde koşmalarını doğru bulmuyorum. Çünkü belden uygulanan tedavi etki etmiyorsa gen tedavisinden etki almaları çok düşük. "TEDAVİNİN MASRAFLARI TÜRKİYE'DE KARŞILANIYOR" Belden uygulanan tedaviyi ilk kabul eden ülkelerden biri Türkiye. Bu tedavinin tüm masrafları Türkiye tarafından karşılanıyor. Çok ilerlemiş hastalarda bile gen tedavisiyle birden bire iyileşmeleri mümkün değil."
Bonn Rheinische Friedrich-Wilhelms Üniversitesi'nde görevli Prof. Dr. Soyhan Bağcı, SMA tedavisinin Türkiye'de ücretsiz karşılandığını, gen tedavisinin başarı şansının çok düşük olduğunu söyledi.

Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sunduğu Haber Analiz'de, Türkiye'de SMA hastalarının durumu ve tedavi süresi tartışıldı.

Programın konuklarından Almanya Bonn Rheinische Friedrich-Wilhelms Üniversitesi’den Prof. Dr. Soyhan Bağcı, SMA hastaları için kampanya yürütenlerin konuya hakim olmadıklarını belirterek şunları söyledi:

"KAMPANYA YAPANLAR, KONUYA HAKİM DEĞİLLER"
"Sanatçı arkadaşlarımız, haber kanalları ve aileler, konuya hakim değiller. Şöyle bir imaj oluştu: Bir tedavi var. O gen tedavisini uyguluyorsunuz ve her şey bitiyor. Böyle bir şey yok. Şu andaki mevcut tedavi, erken yapıldığında bile 1 yıl, 6 yaşındaki çocuğa ait. 10 yıl sonra ne olacağını bilmiyoruz ama, son 20 yıldaki SMA tedavilerinde büyük bir ilerleme var. Belden uygulanan tedaviyle iyi sonuçlar alınıyor.

"BELDEN UYGULANAN TEDAVİ ETKİSİZSE, GEN TEDAVİSİNİN ETKİLİ OLMA İHTİMALİ ÇOK DÜŞÜK"
Belden uygulanan tedaviye yanıt vermeyen hastalar için gen tedavisi peşinde koşmalarını doğru bulmuyorum. Çünkü belden uygulanan tedavi etki etmiyorsa gen tedavisinden etki almaları çok düşük.

"TEDAVİNİN MASRAFLARI TÜRKİYE'DE KARŞILANIYOR"
Belden uygulanan tedaviyi ilk kabul eden ülkelerden biri Türkiye. Bu tedavinin tüm masrafları Türkiye tarafından karşılanıyor.

Çok ilerlemiş hastalarda bile gen tedavisiyle birden bire iyileşmeleri mümkün değil."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kizilcahamamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.