Türkiye\'de madenciliğin önemi ve Kızılcahamam

Kızılcahamam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.12.2014 - 22:38, Güncelleme: 23.12.2014 - 22:38 2217+ kez okundu.
 

Türkiye\'de madenciliğin önemi ve Kızılcahamam

Kızılcahamam İlim Yayma Cemiyeti Kızılcahamam\'da madenciliği el attı

İlim Yayma Cemiyeti Kızılcahamam Şubesi her hafta bir birinden farklı konukları ve konuları ile insanları bilgilendirmeye devam ediyor. Topluma hizmet etmek amacı ile yola çıkan cemiyet Türkiye'de olduğu gibi Kızılcahamam'da da eğitim ve sosyal alandaki boşluğu tek başına doldurmak için gayretli çalışmalarını sürdürüyor. Bu manda ilçemizin yetiştirdiği önemli şahsiyetleri Kızılcahamamlılar ile buluşturmaya devam eden İlim Yayma Cemiyeti her hafta Çarşamba günleri düzenlediği Çarşamba sohbetlerinde bu hafta ilçemiz Kızılcaören Köyü halkından Dr. Ahmet ACAR'ı sohbete katılıyor. Sohbetin Konusu " Madenciliğin Önemi, Türkiye Maden potansiyeli ve Kızılcahamama bakış" tüm kızılcahamamlılar davetli  Dr. Ahmet ACAR Kimdir ? 1966’ da  Ankara ili, Kızılcahamam ilçesinin Kızılcaören Köyü’nde dünyaya geldi. İlkokulu, köyünde; ortaokulu ve liseyi Kızılcahamam Lisesi’nde tamamladı. 1990 yılında Hacettepe Ünivesitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nü, 1993 yılında Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisansını, 2000 yılında da aynı okulda doktorasını tamamladı. 1991 - 1997 yılları arasında A.Ü.F.F. Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak, 1997 - 2000 yılları arasında M.T.A. Genel Müdürlüğü Maden Analizleri ve Teknolojisi Dairesi Başkanlığı Mineraloji – Petrografi Koordinatörlüğü’nde Jeoloji Yüksek Mühendisi olarak çalıştı. 2000 yılında M.T.A. Orta Anadolu III. (K:Hamam) Bölge Müdürlüğü’ne tayin oldu. 2004 yılında aynı yerde Jeoloji Etüdleri Başmühendisliği görevine atandı. 2005 yılında M.T.A. Genel Müdürlüğü M.A.T. Dairesi Başkanlığı Çevresel Etütler ve Değerlendirme Koordinatörlüğü’ne Jeoloji Yüksek Mühendisi olarak atandı. 2006-2010 yılları arasında aynı yerde Koordinatör, 2010 yılından beri M.A.T. Dairesi Başkanlığı görevini yürütmektedir. Orta derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır. Petrol Jeolojisi, Çevre Jeolojisi, Mineraloji ve Endüstriyel Hammaddeler konularında birçok projede görev almış olan Dr. Ahmet ACAR’ın çeşitli dergilerde 10’un üzerinde bilimsel makalesi yayınlanmış, ayrıca çeşitli bilimsel kongre, seminer, sempozyum ve toplantılarda 20 civarında sözlü ve poster sunumu yapmıştır.   TARİH : 24.12.2014  YER    : Yabanabat Camii Kemal Güran Kültür Merkezi SAAT  : 19.30 
Kızılcahamam İlim Yayma Cemiyeti Kızılcahamam\'da madenciliği el attı

İlim Yayma Cemiyeti Kızılcahamam Şubesi her hafta bir birinden farklı konukları ve konuları ile insanları bilgilendirmeye devam ediyor. Topluma hizmet etmek amacı ile yola çıkan cemiyet Türkiye'de olduğu gibi Kızılcahamam'da da eğitim ve sosyal alandaki boşluğu tek başına doldurmak için gayretli çalışmalarını sürdürüyor.

Bu manda ilçemizin yetiştirdiği önemli şahsiyetleri Kızılcahamamlılar ile buluşturmaya devam eden İlim Yayma Cemiyeti her hafta Çarşamba günleri düzenlediği Çarşamba sohbetlerinde bu hafta ilçemiz Kızılcaören Köyü halkından Dr. Ahmet ACAR'ı sohbete katılıyor. Sohbetin Konusu " Madenciliğin Önemi, Türkiye Maden potansiyeli ve Kızılcahamama bakış" tüm kızılcahamamlılar davetli 

Dr. Ahmet ACAR Kimdir ?

1966’ da  Ankara ili, Kızılcahamam ilçesinin Kızılcaören Köyü’nde dünyaya geldi. İlkokulu, köyünde; ortaokulu ve liseyi Kızılcahamam Lisesi’nde tamamladı. 1990 yılında Hacettepe Ünivesitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nü, 1993 yılında Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisansını, 2000 yılında da aynı okulda doktorasını tamamladı. 1991 - 1997 yılları arasında A.Ü.F.F. Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak, 1997 - 2000 yılları arasında M.T.A. Genel Müdürlüğü Maden Analizleri ve Teknolojisi Dairesi Başkanlığı Mineraloji – Petrografi Koordinatörlüğü’nde Jeoloji Yüksek Mühendisi olarak çalıştı. 2000 yılında M.T.A. Orta Anadolu III. (K:Hamam) Bölge Müdürlüğü’ne tayin oldu. 2004 yılında aynı yerde Jeoloji Etüdleri Başmühendisliği görevine atandı. 2005 yılında M.T.A. Genel Müdürlüğü M.A.T. Dairesi Başkanlığı Çevresel Etütler ve Değerlendirme Koordinatörlüğü’ne Jeoloji Yüksek Mühendisi olarak atandı. 2006-2010 yılları arasında aynı yerde Koordinatör, 2010 yılından beri M.A.T. Dairesi Başkanlığı görevini yürütmektedir. Orta derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Petrol Jeolojisi, Çevre Jeolojisi, Mineraloji ve Endüstriyel Hammaddeler konularında birçok projede görev almış olan Dr. Ahmet ACAR’ın çeşitli dergilerde 10’un üzerinde bilimsel makalesi yayınlanmış, ayrıca çeşitli bilimsel kongre, seminer, sempozyum ve toplantılarda 20 civarında sözlü ve poster sunumu yapmıştır.

 

TARİH : 24.12.2014 

YER    : Yabanabat Camii Kemal Güran Kültür Merkezi

SAAT  : 19.30 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kizilcahamamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.