Yerel seçimin kaderini köyler belirleyecek

Kızılcahamam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.01.2014 - 22:53, Güncelleme: 21.01.2014 - 22:53 3270+ kez okundu.
 

Yerel seçimin kaderini köyler belirleyecek

Kızılcahamam’da 30 Mart 2014’de yapılacak olan Yerel Seçimler öncesi yapılan araştırmaya göre şu ana kadar 2 binin üzerinde seçmenin nakillerini köye aldırdığı belirlendi

Kızılcahamam’da 30 Mart 2014’de yapılacak olan Yerel Seçimler öncesi yapılan araştırmaya göre şu ana kadar 2 binin üzerinde seçmenin nakillerini köye aldırdığı belirlendi. Yerel seçimler yaklaştıkça muhtar adayları seçim kazanmak için farklı metotlar uygulamaya ve köylere seçmen yazdırmaya devam ediyor. Kızılcahamam’da Salın, Semer,  Yukarıkise, Kavaközü, Orta gibi genelde güvem bölgesi köylerinde muhtarlık seçimleri için muhtar adaylarının yazdırdıkları seçmenler, bu seçimde sadece köylerini değil Kızılcahamam Belediye Başkanlığı seçimlerini’ de etkileyeceğe benziyor. 23 Ocak 2014 ta Askı Listesi’nin inmesine kadar olan süre içerisinde ilçe nüfus müdürlüklerine bizzat, köyde oturduklarına dair elektrik veya benzeri bir fatura ibraz ederek müracaat edenlerin kayıtları yapıldıktan sonra ilçe seçim kuruluna gönderiliyor, seçim kurulu tarafından kabul edilenler köylerinde oy kullanmak için seçmen listesindeki yerini alabiliyor. Seçmen listesinin askıdan inmesine az bir zaman kala ilçe nüfus müdürlüğü önündeki kalabalıklar çoğalmaya, köydeki seçmen listeleri de artmaya başladı. İlçe merkezlerindeki seçmenle yerel seçime alışan siyasi partiler için, alışkanlık değiştirecek bir yerel seçim geliyor. Çünkü köylerin katılımıyla seçmen sayısında ve yapısında büyük değişim olacak.
Kızılcahamam’da 30 Mart 2014’de yapılacak olan Yerel Seçimler öncesi yapılan araştırmaya göre şu ana kadar 2 binin üzerinde seçmenin nakillerini köye aldırdığı belirlendi

Kızılcahamam’da 30 Mart 2014’de yapılacak olan Yerel Seçimler öncesi yapılan araştırmaya göre şu ana kadar 2 binin üzerinde seçmenin nakillerini köye aldırdığı belirlendi.

Yerel seçimler yaklaştıkça muhtar adayları seçim kazanmak için farklı metotlar uygulamaya ve köylere seçmen yazdırmaya devam ediyor. Kızılcahamam’da Salın, Semer,  Yukarıkise, Kavaközü, Orta gibi genelde güvem bölgesi köylerinde muhtarlık seçimleri için muhtar adaylarının yazdırdıkları seçmenler, bu seçimde sadece köylerini değil Kızılcahamam Belediye Başkanlığı seçimlerini’ de etkileyeceğe benziyor.

23 Ocak 2014 ta Askı Listesi’nin inmesine kadar olan süre içerisinde ilçe nüfus müdürlüklerine bizzat, köyde oturduklarına dair elektrik veya benzeri bir fatura ibraz ederek müracaat edenlerin kayıtları yapıldıktan sonra ilçe seçim kuruluna gönderiliyor, seçim kurulu tarafından kabul edilenler köylerinde oy kullanmak için seçmen listesindeki yerini alabiliyor.

Seçmen listesinin askıdan inmesine az bir zaman kala ilçe nüfus müdürlüğü önündeki kalabalıklar çoğalmaya, köydeki seçmen listeleri de artmaya başladı.

İlçe merkezlerindeki seçmenle yerel seçime alışan siyasi partiler için, alışkanlık değiştirecek bir yerel seçim geliyor. Çünkü köylerin katılımıyla seçmen sayısında ve yapısında büyük değişim olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kizilcahamamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.