Ziraat Bankası T.C.yi nereye kaldırdı.

Bir süre önce ilçe merkezindeki Öğretmenevi bahçesinde bulunan Ziraat Bankası ATM'sinin tabelası değiştirildi. Eski tabelada bulunan T.C. ibaresi, yeni tabelada logoda yerini aldı.

Buna ilçede bulunan bazı vatandaşlar tepki gösterirken, bazı  vatandaşlar kalkan T.C. yerine sprey boya ile T.C. yazdı, esnaflarda kalkan TC ye tepki olarak işyerine Türkiye Haritası asarak tepki gösterdiği görülürken sosyal medyada da tartışma konusu oldu.Banka bugün spreyle yazılan T.C. ibaresini temizletti

Aslında yan yana duran iki ATM var biri Ziraat Bankası diğeri Vakıf Bank her ikisi de kamu bankası Ziraat Bankasında T.C var tepki görürken Vakıf bankta T.C. yok tepkide yok buda farlı bir durum meydana getiriyor.

Sevgimiz ve Tepkimiz Gündelik :

Gündeme göre sevgimizi belirtiyoruz. Şimdi T.C. gündemde tepki veriyoruz bir ay sonra piyasaya başka bir gündem sürecekler tepki ona kayacak, TC için yapılan eylemler ve konuşmalar unutulacak hayat böyle devam edecek.

Ziraat Bankasının açıklaması  

Ziraat Bankası’da T.C. ibaresini sildi. Buna tepki gösterenlere banka cevap olarak aşağıdaki açıklamayı yaptı;

Bankamızın logosu, daha dinamik hale getirilmesi, kolay algılanması, farkında lığın artırılması amacıyla ziraat bankası amblemini oluşturan başak figürüne dokunulmaksızın logotype kısmında yer alan bankamız ismi büyük harften küçük harfe dönüştürülmüştür. özetle yapılan değişiklik yazı kısmındaki modernizasyondan ibarettir. bu değişim ile amblem logonun kullanıldığı mecralarda etkinliğinin ve farkındalığının artırılması amaçlanmıştır