Zanlıların üzerinde aynı mektuplar

Türkiye, Rahip Santaro ve Hrant Dink cinayetlerinin ardından şimdi de İncil baskınıyla dünyanın gündemine oturdu. Gözaltına alınan zanlılar Salih Güler (20), Cuma Özdemir (20), Hamit Çeker (19) ve Abuzer Yıldırım'ın (19) üzerinden aynı mektup çıkarken, pencereden atlayan Emre Günaydın'ın da saldırganların lideri olduğu belirlendi.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, olayla ilgili çok yönlü soruşturma sürdürüldüğünü belirtirken, yaralı ve gözaltındaki saldırganların üzerinden aynı mektup çıktığı öğrenildi. Malatya'daki bir yurtta üniversite sınavına hazırlandıkları belirlenen 5 zanlının üstünden çıkan mektupta “Beşimiz kardeşiz, ölüme gidiyoruz, dönmeyebiliriz. Hakkınızı helal edin” ifadelerinin yer aldığı kaydedildi.

Pencereden atlayarak yaralanan zanlı Emre Günaydın'ın geçen ocak ayında kavga çıkardığı için yurttan atıldığı da kaydedildi. Polis ekipleri, söz konusu yurtta arama yaparken, zanlıların dün akşam yurt idaresine bugün yurda gelmeyeceklerini bildirdikleri de öğrenildi.

Bu arada, saldırıda ölenlerin Tilman Ekkehart Geske (46) (Alman uyruklu), Necati Aydın (35) ve Uğur Yüksel olduğu belirtildi.