Yaptırdığı Leylek yuvaları ödül getirdi.

Kızılcahamam’da yaklaşık 300 bin liraya 30 leylek yuvası yaptıran iş adamı Ömer İlhan'a plaket verildi.

Ömer İlhan, Ankara-Kızılcahamam D-750 karayolu 79. kilometrede benzin istasyonu çevresindeki elektrik direklerine yuva yaparken akıma kapılarak telef olan leyleklere üzüldüğü için benzin istasyonu çevresine 12 metre yüksekliğinde 10 ton ağırlığında ve 5 metrekare genişliğinde yuva yaptırdı.

Ankara Çevre ve Orman Müdürü Zeki Şaltu, benzin istasyonunda düzenlenen törende, Zeki Şaltu, Kızılcahamam ilçesinin göçmen ve koruma altında bulunan leyleklerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerden biri olduğunu belirterek, her yıl 15 Mart'ta göç eden leyleklerin 31 Ağustos'ta buradan göç ettiklerini kaydetti.

Şaltu, "Onlar için buraya yapılan yuvaları benimsemişler ve bugün bu yuvalarda 75 yavru 50 de anne ve baba olmak üzere 125 leylek bulunuyor. Ankara Çevre ve Orman İl Müdürlüğü olarak bu yuvalardan esinlenerek Nallıhan Davutoğlu kuş cennetine böyle yuva yaptıracağız" dedi.

Ömer ilhan, doğayı ve hayvanları sevdiği için leyleklere yaklaşık 300 bin liraya mal olan 30 yuva yaptırdığını ifade ederek, "Yuvaların her biri 10 bin liraya yapıldı. Leylekler kendi yapıkları yuvalarda tek veya iki yavru çıkartırken bu yuvalarda 4 ve 6 yavruları bulunuyor. Onlara 5 metrekarelik genişliğinde yapılan yuvaların tamamını kullanmaları beni mutlu ediyor. Leylek yuvaları ile ilgili Polonya Büyükelçisi beni davet etti. Büyükelçilikten gelen bir heyet yuvalarda incelemelerde bulundu, fotoğraflarını çekti. Dünya üzerinde en fazla leylek bulunan ülke olması sebebiyle bu yuvalardan Polonya kendi ülkesine de yapılacağını ifade ettiler" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ömer İlhan'a Zeki Şaltu tarafından plaket verildi