YADO Kızılcahamam Sahillerinde Doğa Yürüyüşünde

Kızılcahamam Yabanabat Doğa Dostları (YADO) ve Kızılcahamam Haber olarak on yılı aşkın bir zamandan beri sürekli yaptığımız Doğa yürüyüşlerine devam ediyoruz. Yaz tatilinin ardından Ekim ayında yanı başımızdaki köyları gezelim dedik ve rotamızı Doğanözü barajına çevirdik.

YADO üyeleri olarak her zamanki gibi sabah Lale pastanesindeki buluşma ve kahvaltının ardından yola çıktı. Kızılcaköy yol ayrımına araçlarımızı park edip buradan Doğanözü barajının Kızılcaköy yakasından yürümeye başladık, harika manzara eşliğinde kimi zaman barajın kıyılarını takip ederek devam ettiğimiz yürüyüşmüzde öğleye doğru rotamızı Kızılcaköye çevirdik.Köyün girişinde köylülerle sohbet etmek için biraz mola verdik, köy yumurtası yapan bir köylüden öğle sucuğun yanına kırmak için yumurta alarak yolumuza devam ettik. 

Sulama amaçlı yapılan ama Kızılcahamam'ın kanalizasyonunun aktığı Doğanözü barajında gördüğümüz manzara karşısında grup üyeleri olarak gerçekten çok üzüldük. Su pislenmiş yeşil bir renk almış, suyun çekildiği kıyılarda yoğun bir koku oluşmuş, insanlar piknik için barajın kıyılarına gelmiş ama yemiş içmiş pisliklerini bırakıp gitmiş, bunları doğada görmek yado üyeleri olarak bizleri üzerken yolumuza devam ettik. Ege Akdeniz kıyılarındaki koylarla yarışacak güzellikteki manzara eşliğinde sabah başladığımız yolumuza devam ederek akşam üzeri yürüyüşümüzü tamamladık. 

 

 

Mavi Selviler SIra halinde büyümüş kendiliğinden