Vali Yüksel Orman yangınlarında yükseliş var

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, “ODTÜ ormanlık bölgesinin Ahlatlıbel mevkiinde evvelki gün iki farklı bölgede meydana gelen yangında havadan ve karadan yapılan müdahalelere rağmen 23 hektar orman alanının yandığını, yangın çıkış nedenlerinin araştırıldığını” söyledi.

 Vali Yüksel, “Ankara İlinde 2013 yılının ilk altı ayında yangın sayısında artış olmasına rağmen birim yangına göre yanan alan alanda önceki yıllara göre azalma olduğunu” belirterek “yangına neden olan sebeplerin ortadan kaldırılmasını sağlamak amacıyla Ankara İlinde hedef kitlelere yönelik eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarını da aralıksız olarak sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, orman yangınlarıyla mücadelede son yıllarda gerek organizasyon boyutu ve gerekse kullanılan araç ve gereçlerin teknik açıdan iyileştirilmesi neticesinde olumlu sonuçlar alınmaya başlandığını söyledi.

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel “Ankara’da havaların sıcak seyretmesi ve nem oranlarının da düşmesiyle ormanların hassas hale gelmesi ve yangın riskinin artması sebebiyle bölgemizdeki meteorolojik şartlar ile ormanlarımızdaki yangın hassasiyetlerinin normale dönmesine kadar halka açık tutulan piknik ve mesire yerlerinde gerekçesi ne olursa olsun ateş yakılmaması, ateş ve benzeri yanıcı maddelerle girilmemesi, orman geçişi güzergahlarında da vasıtalardan sigara atılmaması hususunda gerekli duyarlılığın gösterilmesini” istedi.

Vali Yüksel ayrıca “Anız ve sera atıkları ile her türlü bitki örtüsünün yakılması orman yangınlarına neden olduğundan bu uygulamanın da tüm ilgililerce yakından takip edilmesini” istedi.