Ülkücü Şehitler Anıtı açıldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkücü Şehitleri Anma Günü nedeniyle Kızılcahamam Kemalpaşa mahallesinde yaptırılan Ülkücü Şehitler Anıtı'nı törenle açtı. Açılışta konuşan Bahçeli, bu vatanın ucuz pazarlıklarla kurulmadığını, bu yollarla da asla bölünmeyeceğini söyledi. Bahçeli, "Aksi takdirde hiçbir şehidimizin yüzüne yarın mahşer yerinde bakamayız. Bizi yenemeyeceklerini anlayanlar, tezgâhlarla, oyunlarla üzerimize gelmektedirler. Biz ne tertiplerle yılarız, ne tezgahlarla yolumuzdan döneriz. Ne tehditlerle doğrularımızdan cayarız, ne de komplolarla her melaneti sineye çekeriz" dedi.

Bahçeli, Kızılcahamam'da Ülkücü Şehitleri Anma Günü ve Ülkücü Şehitler Anıtı açılış töreninde yaptığı konuşmada, 30 yıldır Eskişehir'in Sazak Köyü'nde Gün Sazak'ın kabri başında, Sazak ve ülkücü şehitleri andıklarını anımsattı.  Bahçeli, Kızılcahamam Belediye Başkanı  Coşkun Ünal ve partililerle birlikte ülkücü şehitler için parkta üstü açık mecsitte okunan mevlidi dinleyip, dua etti.

Bahçeli, yaklaşık bin kişinin katıldığı anıt açılışının kurdalesini keserken, 'Devletin başına devlet gelecek', 'Ülkücü gençlik sizin yanınızda' sloganına tepki gösterdi. Bahçeli, "Burası miting meydanı değil' diyerek slogan atılmasını istemedi.

Kızılcahamam Kemalpaşa mahallesine Milliyetçi Hareket Partisi genel merkezi tarafından yaptırılan ülkücü şehitleri parkı açıldı.MHP genel başkan yardımcısı iken 27 Mayıs 1980 tarihinde yasa dışı Devrimci Sol militanları tarafından öldürülen ve parti tarafından her yıl ölüm tarihi olan 27 Mayısta Gün Sazak’ın defnedildiği Eskişehir’in Sazak köyünde Ülkücü şehitleri anma töreni düzenleyen Milliyetçi Hareket Partisi bu törenleri daha kurumsal hale getirmek için Kızılcahamam Kemalpaşa Mahallesinde MHP MKYK üyesi ve eski istanbul belediye başkan adayı Ahmet Turgut tarafından satın alınan 5 bin m2 alana ülkücü şehitleri anıtı yaptı.

Anıtta 27 metre yüksekliğinde beton üzerinde Türk bayrağı ve üç hilalden oluşan küre yer alıyor. Namazgâh, Abdesthane, Mesire alanlarının da yapılmasının ardından tamamlanacak Ülkücü Şehitleri Anıtında 1980 öncesi olaylarda hayatını kaybeden 2300 ülkücü şehidin ismi yer alıyor. Ülkücü Şehitler Anıtı tamamlandığında 80 öncesi ve 80 sonrası hayatını kaybeden 2700 ülkücü şehidin isimleri yer alacak

Milliyetçi Hareket Partisi genel merkezi tarafından yaptırılan anıt tamamlandığında 2,5 milyon TL ye mal olacak.