Türkiye-Lübnan krizi çözülüyor

Lübnan Başbakanı Fuat Sinyora ile Türkiye'nin Lübnan Büyükelçisi İrfan Acar arasında Kıbrıs Rum kesimiyle imzalanan petrol anlaşması konusunun ele alındığı görüşmede, ortak çalışma kararı alındığı bildirildi.

Lübnan'daki çeşitli kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Lübnan Başbakanı Fuat Sinyora, bugün Türkiye'nin Lübnan Büyükelçisi İrfan Acar'ı Başbakanlıkta kabul etti.

Sinyora, Lübnan Dışişleri Bakan Vekili Tarık Mitri'nin de bulunduğu görüşmede, Kıbrıs Rum kesiminin KKTC'yi hiçe sayarak, Akdeniz'de petrol arama çalışmaları kapsamında Lübnan ile anlaşma imzalaması konusunda ayrıntılı bilgi aldı.

Lübnan Başbakanı Sinyora, Büyükelçi Acar'dan da anlaşmanın imzalanmasıyla ilgili olarak Türk Dışişleri Bakanlığının açıklaması hakkında bilgi edindi.

Lübnan tarafının Büyükelçi Acar'a, anlaşmanın yürürlüğe girmesi için Lübnan Meclisinden geçmesi ve Cumhurbaşkanı Emile Lahut tarafından da onaylanması gerektiğini söylediği öğrenildi.

Çok samimi bir havada geçtiği öğrenilen görüşmeden sonra, iki tarafın konuyla ilgili olarak gelecek günlerde ortak çalışma kararı aldığı belirtildi.