Türkçe olimpiyatlarında final heyecanı../..Foto Galeri

Uluslararası Türkçe Öğretim Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından organize edilen 7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları elemeleri Kızılcahamam’da devam ediyor.

Gündüz yapılan Öğretmen uygulamalı ders senaryosu, konuşma ve yazma test sınavı, dil bilgisi, genel kültür, özel beceriler, yarışmalarından sonra akşam şarkı yarışmaları grup elemeleri yapıldı.

Yoğun ilginin olduğu akşamki elemelere Kızılcahamam Kaymakamı Bilal Çelik, Çamlıdere kaymakamı Hüseyin Parlak, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğu Ergil, MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, eski tarım bakanlarından Nevzat Pakdil, memursen başkanı Ahmet Aksu ile birlikte yurdun çeşitli bölgelerinden gelen yüzlerce vatandaş katıldı.

7.Türkçe olimpiyatları şarkı grup elemelerinde bir birinden güzel şarkılar ile izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

Program sonunda toplantıya katılan davetliler kısa konuşmalar yaparak emeği geçenlere teşekkür ederken Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğu Ergil yaptığı konuşmada şunları söyledi.”Ülkemizde 86 yıldır Türkçe öğretmeyen bir irade var. Ama bugün 25 yıl içerisinde dünyanın yarısına Türkçe öğreten başkaları da var, gönül istiyor ki, bu iki çark bir birinden ayrı olarak döneceğine karışsınlar ve bu dünyayı döndürecek büyük enerji oluşumuna katkı sağlasınlar” dedi.

Türkçe olimpiyatları 4 Haziran Perşembe gününe kadar Kızılcahamam’da devam edecek.