Türk milleti topyekün katilleştiriliyor

Türk Ortodoks Kilisesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol, Hrant Dink cinayetini yabancı güçlerin gerçekleştirdiğini iddia ederek, "Cinayetle birlikte Türk Milleti topyekün katil durumuna düşürülmek isteniyor. Türkiye'nin mahcup bir şekilde Ermenistan'la uzlaşma masasına oturması bekleniyor" dedi.

Basın Sözcüsü Erenerol, Saadet Partisi Bursa İl Gençlik Kolları'nın davetlisi olarak geldiği Bursa'da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye üzerinde oynanan oyunların gün geçtikçe şiddetlendiğini belirten Erenerol, son Hrant Dink cinayetini de bu oyunlarla bağdaştırdı. Cinayetle birlikte Türk Milleti'nin topyekün katil durumuna düşürülmek ve

Türkiye'nin mahcup bir şekilde Ermenistan'la masaya oturtulmak istendiğini savunan Erenerol, "Ermeni asıllı gazeteci Hrant Dink, uzun yıllar Agos Gazetesi'nde kendisini ve toplumunu anlatan bir takım yazılar yazdı. Ermeni soykırım meselesi ortaya atıldıktan sonra da ilk önce o konuda onlardan yana, yani sözde soykırımı tasvip eder bir tutum sergiledi. Son 1 senedir bunun büyük bir oyun olduğunu, burada hem kendisinin hem de Ermeniler'in kullanıldığını fark etti. Bu yüzdendir ki Fransa'da çıkan tasarıya karşı tavır almış, gerekirse Fransa'ya gidip 'Ermeni soykırım yasasını tanımıyorum' deme cüretini göstermiştir. Herhalde onu ilk önce kullanan güçler bu söylemden rahatsız oldular.

Hrant Dink, Ermeni Milleti'nin nasıl kullanıldıklarını, özellikle Osmanlı'nın son döneminde Ermeniler'in İngilizler'in, Ruslar'ın, Fransızlar'ın sözlerine güvenerek devlete başkaldırmalarının onlara neye malolduğunu ve bunun akabinde de Ermeniler'in dünyanın her bir tarafına dağıtıldığını anladı. Gidip bunu özellikle Kürt kökenli vatandaşlarımıza anlattı. Aynı oyunun onlar üzerinde de oynandığını söyledi. Dolayısıyla Hrant Dink'in bu davranışları, birilerini rahatsız etti. Bu şekilde ona suikast hazırlandı. Hedef, kendi kurdukları tezgaha çomak sokan bir insanı ortadan kaldıracaklardı ama aynı zamanda Türk Milleti'ni topyekün katil durumuna getireceklerdi. Nitekim suikasttan yarım saat sonra bir güruh, 'Katil Devlet', 'Faşistler Yok Olacak', 'Halklara Özgürlük' sloganlarıyla suikast alanını doldurdu. Demek ki bu olaylar daha önceden tertiplendi ki bir anda bu kadar insan olay yerine gelebildi" dedi.

Türk halkını cereyan eden olayları iyi tahlil etmeye ve oyunlara gelmemeye çağıran Erenerol, "Biz şunu biliyoruz ki Hrant Dink asla ve asla Türk Milleti tarafından katledilmemiştir. Onu katledenleri yine Türk Milleti bulacaktır. Bugün görüntüde yakalanmış olan o çocuklar bizlerin çocuklarıdır. Onları bu şekilde kullananlar ne yazık ki geri planda kalıyorlar ama ön planda hep Türk Milleti gösteriliyor. Önemli olan, her birimiz bu tür olayları dikkatle izleyelim ve oyunlara düşmeyelim. Yani kalkıp da sokaklarda 'Biz Ermeni'yiz', 'Hepimiz Ermeni'yiz' gibi aklın, mantığın almadığı söylemlere kapılıp yollara dökülmeyelim. Bizim kimliğimiz, soyumuz, sopumuz bellidir. Biz Türk'üz ve Türk olmaktan da gurur duymaktayız. Hrant'a sahip çıkıp onu sevdiğini söyleyenler onun inancına dahi saygı göstermemişlerdir. Onu bir Ortodoks patrikhanesi olan Ermeni patrikhanesinin kilisesinde cenaze merasimiyle gömmeyi göze almışlardır. Bu, en azından ona karşı yapılmış bir saygısızlıktır. O insan madem ki Protestan Ermeni'ydi. Protestan Ermeniler'in kilisesi vardı. Bu kiliseden kalkar ve ait olduğu cemaatin mezarlığı olan Ermeni Protestan Mezarlığı'na gömülürdü. Ama onu yapmadılar. Götürdüler onu bir Ortodoks mezarlığına gömdüler. Şayet ülkemizde Protestan Ermeni kilisesi mezarlığı olmasaydı, tabii ki bir Hıristiyan mezarlığı olan Ortodoks Ermenileri mezarlığına gömülmesini doğal karşılayacaktık. Ama tabii ki bu, tamamiyle kurulmuş olan bir tezgahın parçası olarak gündeme getirildi. Bu oyunda bir insanı kullanmış oldular. Biz buna tepki gösterdik. Doğru olmayan bir şeydi. Madem ki siz Hrant'ı bu kadar çok seviyordunuz. Onun ölümünde siyaset yapmayaydınız. Siyasi rant bekleyerek bu tezgahı kurmasaydınız. Hedef, Ermenistan'la Türkiye'yi bir şekilde masaya oturtmak. O yüzden de işte Ermeni patrikhanesinde cenaze töreni yapılacağı kararlaştırıldı. Ve Ermenistan'dan heyetler, diasporadan heyetler akın akın Türkiye'ye geldi. Cenazeden 1 gün sonra gazetelerde başlıklar dikkatinizi çekmiştir. 'Ölümü Ermenistan'la ilk diyalogların başlamasına zemin sağladı' diye. Demek ki oyun buydu. Türk insanına bir şekilde eziklik hissettirerek, bu tezgahı kabul ettirmekti. Yarın, öbür gün göreceksiniz. Bizim yetkililer Ermenistan'la artık ilişkileri başlatacaklar. Nitekim Ermenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı, 'koşulsuz masaya oturmaya hazırız' diye bir beyanat vermiştir" diye konuştu.