Temiz Enerji 16-17 Ocakta Patalyada

2006 yılında Türkiye LPG Derneği’nin (TLPGD) yoğun çabaları sonucunda projenin Türkiye ayağının “Kalkınmada Temiz Enerji” başlığı altında UNDP, WLPGA ve TLPGD işbirliği ile gerçekleştirilmesine karar verildi.

 

Proje, özellikle Türkiye’nin LPG kullanımının olmadığı ya da düşük olduğu bölgelerindeki LPG kullanımının artırılarak bu yörelerin teknolojiyle tanıştırılması için yapılacak sosyal ve ekonomik faaliyetleri içeriyor. Projenin, ilgili resmi kurum yetkililerinin, LPG piyasasındaki sektör oyuncularının, tüketicilerin ve diğer ilgi gruplarının katılımıyla geniş bir kitleye yayılımının sağlanması ve böylelikle uygun çözümlerin bulunarak uygulamaya geçilmesi hedefleniyor. 

 

UNDP ve WLPGA tarafından önceki dönemlerde sadece 6 ülkede gerçekleştirilen benzer projelerin yedincisinin Türkiye’de gerçekleştirilmesiyle hem LPG sektörü, hem de kırsal alanlardaki özellikle kadınların yaşam koşulları açısından ilerleme sağlanması bekleniyor.  Toplantı Kızılcahamam patalya otelde 16-17 ocakta düzenlenecek