Taş döşenen yollar trafiğe açılıyor../..Foto Galeri

Kızılcahamam'da 35 km lik yola kilitli parke taşı döşenecek.

Blediye Başkanı Coşkun Ünal kızılcahamamhabere yaptığı açıklamda17.000 m2 Gri beton ve 7.500 m2 Kırmızı beton olmak üzere toplam 19.500 m2 kilitli taş alım ihalesine 11.Haziran 2009 tarihinde çıkacaklarını dile getirdi.

Sıcak asfalt ünitesi olmayan belediyeler için en uyugun yolun kilitli parke taşı döşemek olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Coşkun Ünal parke taşının asfalttan maliyet olarak yarı yarıya daha ucuz olduğunu belirterek şunları söyledi. "Kızılcahamam'ın şehir içerisinde 35 km yol ağı var bu yolların tamamına kilitli parke taşı döşeyeceğiz.Kanalizasyon çalışmalarının sona erdiği 5 km lik ana cadde ye kilitli porke taşı döşenmeye başladı buradaki çalışmalar 1 Temmuza kadar bitecek bitecek" dedi.

İnşaat sahasına dönen Kızılcahamam'da çalışmalar 1 Temmuza yetişmesi için hızlandırıldı Görevi devraldığında halka tarih veren Belediye Başkanı Coşkun Ünal verdiği bu tarihe kadar bitireceğini söylediği büyük kaplıca tadilatı, Kaplıca Otelin yıkımı ve yerine bungolo evi ve jakuzilerin yapımı ile ana caddelerin tamamen kilitli parke taşı ile döşenerek 1 Temmuz 2009 tarihine kadar yetiştirilmesi planlanırken farklı bir Kızılcahamam ile turizm sezonuna girmeyi hedefliyor.

Kilitli taşın soğuksu caddesine doğru ilerlemeye başlamasının ardından yolların daralması ile biraz daha hızlanması bekleniyor.

Kızılcahamam’da ana caddeye ilk kez döşenen kilitli taşı ve uzun süren bozuk yolun son halini merak eden esnaf akşamüzeri taş döşenen yerleri görmek ve nasıl olduğunu incelemek için Ankara caddesine gidiyor yapılan taşları kontrol ediyor.

Yol yapımı ile birlikte mazgal için büz döşenirken jeotermal borularının eskiyen kısmıda değiştiriliyor