Tamgün yasası Kızılcahamam'da tartışılacak

Kızılcahamam’da 29 Ekim-1 Kasım arasında Kızılcahamam’da gerçekleştirilecek olan sempozyumda, sağlıkla ilgili bir çok resmi ve özel kuruluş ile sivil toplum örgütleri temsilcileri bir araya gelecek.

Sempozyuma, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun,  TBMM Sağlık, Aile ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, Kamu İhale Kurumu Başkanı Dr. Hasan Gül, SGK Başkanı Dr. Emin Zararsız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Birol Aydemir başta olmak üzere pek çok isim konuşmacı olarak katılacak.

SAYED Genel Başkanı Doç. Dr. Metin Doğan, sempozyumun konusunun ‘’Hastanelerin mali yönetimi ve Tam Gün Yasa Tasarısı’’ olarak belirlendiğini ifade etti.

Bu konuların şu an için sağlık alanında en güncel konuların başında geldiğini belirten Doğan, ‘’Sağlık maliyetleri, ekonomik krizin had safhaya ulaştığı bu dönemde sadece ülkemizin değil tüm dünya ülkelerinin bir sorunudur. Tam Gün Yasası şu an da TBMM de bulunan, her an çıkabilecek ve ülkemizdeki bütün sağlık kuruluşlarını baştan sona etkileyecek olan bir konudur’’ diye konuştu.