Sokak Köpekleri Kızılcahamam\'da vatandaşa saldırıyor

Kızılcahamam’ın farklı cadde ve sokaklarında boy gösteren başıboş dolaşan sokak köpekleri vatandaşların korkulu rüyası haline geldi.

Sahipsiz köpekler yüzünden çocuklarını okula korkarak gönderen anne ve babalar, bu soruna biran evvel çare bulunmasını istiyorlar.

Sokak köpeklerine bir çözüm bulunması gerektiğini vurgulayan veliler; “grup halinde dolaşan ve saldırganlaşan sokak köpekleri ile ilgili vatandaşların endişeleri her geçen gün artarak devam ediyor. Belediye tarafından bir şirkete kaç kez toplatılan köpekler gidiyor bir süre sonra aynı köpekler veya farklı köpekler tekrar geliyor. Köpekleri toplayan firmalara vatandaşlar çok güvenmeyerek, buna kalıcı bir çözüm bulunması gerektiğine veya toplanan köpeklerin nereye bırakıldığını belediyenin takip etmesi gerektiğini dile getiriyor.

Önceki gün Karşıyaka mahallesinde bir bayana saldıran köpekler büyük bir korkunun yaşanmasına denen oldu. Bu okula giden öğrenciler de olabilirdi. Yarın üzücü bir olayın meydana gelmesi durumunda bunun hesabını kim verecek.

Sokak köpeklerinin çocukları korkuttuğunu belirten öğrenci velilileri; "Sürüler halinde gezen bu köpekler sabahın erken saatlerinde dolaşıyor. Çocuklarımızı okullara göndermekten korktuklarını dile getirdiler.