Sokak Köpekleri Kızılcahamam\'da Tehlike Saçıyor

Kızılcahamam’da başıboş sokak köpekleri vatandaşı canından bezdirmeye devam ediyor. Dönem, dönem ilçeye başka il ve ilçelerden atılan köpekler hem vatandaşı hem de belediyeyi zor durumda bırakıyor.

Kızılcahamam’da son günlerde yine sokak köpeklerinin artması sonucu vatandaşlar gece evlerinden çıkamaz oldu. Arka sokaklarda köpeklerin insanlara saldırması vatandaşlara korkulu anlar yaşamasına neden olurken, diğer yandan evinde olanlarsa köpek sesinden uyku uyuyamadığından şikâyetçi. Öte yandan öğrencilerde yine sokak köpeklerinden dolayı ciddi risk altında okullarına gidip gelmek zorunda kalırken aileler çocukları için endişeleniyor.

Kızılcahamam Belediyesi Sokak köpeklerini belli aralıklarla toplatıyor ve onları kısırlaştırıp ilçeden uzaklaştırıyor. Ama bütün bu çabalar soruna kalıcı çözüm olmuyor.

Son günlerde artan sokak köpeği sayısı dolayısı ile vatandaşların şikâyetinin de arttığı bir gerçek. Bu konuda vatandaşlar Kızılcahamam Belediyesinden acil bir çözüm üreterek sokaklardaki köpeklerden kurtulmak istiyor.