Soğuksu Milli Parkında Ağaç Kesimi

Soğuksu Milli Parkında bayram öncesi başlayan kesimde yüzlerce ağaç kesildi. Yol kenarlarına istif yapılan ağaçlar buradan depolara kaldırmaya başlandı.

Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkında kesimi firsat bilenler, işletmelerin önünde iki araç fazla park etsin diye yüz yıllık ağaçları keserken Milli Park yetkilileri bunu görmelerine rağmen göz yumdu.Soğuksu Milli Parkında açık olan hiç ağaç olmayan yüzlerce dönümlük arazi var bunlara şimdiye kadar bir fidan dikmeyen, yanan ve ormanın içerisinde yıllarca açık bir şekilde beklerken, milli parkın yapısını bozar diye ağaç dikmeyenler, iş kesmeye gelince yüzlerce ağacı kesmekten kaçınmamış.

Tehlike arz eden ağaçlar kesilse tamam anlıyacağız bunların sayısı iki elin parmaklarını geçmez, gel görki milli parkın girişten başlayıp çevre yolu boyunca gözlerine kestirdikleri ağaçları kesmişler, biz bu ilçeyi doğasını seviyoruz, bu ağaçları neden kestiklerini doğrusu merak ediyoruz.

Yüzlerce ağacı kestiniz bari size soruyoruz mili parka şimdiye kadar kaç ağaç diktiniz? bu kesilen ağaçları ne amaçla kestiniz?  kestiğiniz ağaçların yerine milli park içerisinde bulunan açık alanlara ağaçlandırma yapacakmısınız?  konu ile ilglili Kızılcahamam'lılar sizden açıklama bekliyor.