Siz Hiç Közde Çay İçtiniz mi ?

Günümüz şartlarına göre gelişen teknoloji ile birlikte tüplü ve elektrikli çeşitleriyle kahvehanelerde rastlanan çay ocaklarının yerine, Yukarı Çanlı Köyü Işık dağı Dinlenme Tesislerinde teknolojiye inat, közde çay demleniyor.

Çerkeş yolu üzerinde bulunan dinlenme tesislerinde sadece Közde Çay değil bunun yanında yine işletmeye has kapalı pide, simit ve yöresel ürünler ile müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor
Tesisin işletmecisi Fatih Oral, odun ateşinde pişen çayın lezzetinin daha güzel olduğunu söyledi.
Odun ocağını uzun yıllardır kullandıklarını belirten Oral , “Odun ateşiyle pişen çay hem lezzetli hem ekonomik. İşletmede közde çay pişiriyoruz. Sabahtan meşe odunlarıyla ocağımızı yakıp, üzerindeki kazana suyu çekiyoruz. Köz oluştu mu zaten sıkıntı kalmıyor. Müşterilerimiz odun ateşinde yapılan çayın lezzetinin daha güzel olduğunu söylüyorlar.” dedi.


İlçeye 25 kilometre uzaklıktaki köyde közde pişen çayı içen vatandaşlar ise normal çaydan çok daha lezzetli olan bu çayı içmek için defalarca köye geldiklerini belirtiyor. İşletmenin geçtiğimiz günkü misafiri Belediye Meclis üyelerimizden Adem Emin Atakul’du. Atakul közde çayın tadına baktı. İyi bir çay tiryakisi olan Atakul bu çayın lezzeti tüplü ocakta pişen çay dan çok daha üstün” dedi.

Atakul Kızılcahamam Yukarı Çanlı Köyünde bulunan tesise mutlaka uğramalarını tavsiye etti.