Siyaset akademisi 13.dönem mezunlarını verdi

 

AK Parti Ankara İl Başkanlığı Ar-Ge Başkanlığı tarafından düzenlenen AK Parti Siyaset Akademisi Ankara 13. dönem eğitimlerinin son dersi ve sertifika töreni, Mamak Necmettin Erbakan Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Programa AK Parti Ankara Milletvekili Dışişleri Komisyonu Üyesi ve İSİPAB. Türk Grubu Başkanı Prof. Dr. Emrullah İşler, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ak Parti, Ankara Milletvekilleri Tülay Selamoğlu, Ülker Güzel,  Seyit Erçelik, Ak Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan ve partililer katıldı

Sertifika töreninde bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Bu ülke ne çektiyse siyasetin kuvvetsizliğinden, kudretsizliğinden ve güçsüzlüğünden çekmiştir" dedi.

Siyasetin, toplumun kendisini ifade edebileceği bir mekanizma olduğunu vurgulayan Soylu, "Eğer o siyaset kuvvetsiz ve güçsüz olursa, millet aldatılabilir. Eğer siyaset samimi, şeffaf, ulaşılabilir, ve denetlenebilir olmazsa millet aldatılabilir" diyen Soylu, bilgiyle donatılabilmiş güçlü ve kuvvetli bir siyaset mekanizması olsaydı darbelerin gerçekleşmeyeceğini anlatarak, 21. yüzyılda AK Parti'nin bambaşka bir üslup getirdiğini söyledi. AK Parti'nin "Siyaset Akademisi" denilen bir süreci başlattığım bildiren Soylu, Türkiye'de 30 binden fazla kişinin "Siyaset Akademisi’nden mezun olduğunu anlattı. Akademiye katılanlara tavsiyelerde de bulunan Soylu, bilginin insanı en çabuk terk eden unsurlardan olduğunu, bu nedenle bilgilerin üzerine takviyede bulunulması gerektiğini kaydetti. Soylu, siyasette doğallıktan da vazgeçilmemesi gerektiğini dile getirerek, akademiye gelenlerden seçimde çalışacak olanlara tavsiyelerde bulundu.

Siyaset Akademisinin 13. döneminin son dersinde "Lider Ülke Türkiye, Yerel Yönetimler" konulu sunum yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2012'de gerçekleştirilen ve 2013'te hayata geçirilecek projeler hakkında sunum yaptı. Konuşmaların ardından akademinin 13. dönem mezunlarına sertifikaları verilerek toplu fotoğraf çektirildi.19.04.2013