Semer Köyü Doğa Yürüyüşü ve İftar

Kızılcahamam Haber ve Yabanabat Doğa Dostları tarafından yapılan doğa yürüyüşü ve  bu hafta Semer Köyündeydi.

Ramazan dolayısı ile gece yürüyüşü olarak planlanan etkinliğe Bayram Arslanoğlu, Mehmet Gürsoy, Mustafa Özdemir, Osman Gökalp Eyüp Odabaş katıldı. Bu haftaki yürüyüşümüzde ilçe kaymakamımız Sayın Mustafa Çit’i misafir ettik, doğa dostu olarak tanıdığımız ve Kızılcahamam’ın her köşesini karış karış bilen Kaymakam bey ilk kez bizimle gece yürüyüşüne katıldı.

Saat 18.00 gibi Kızılcahamam’da çıkarak Semer Bölgesine doğru hareket ettik. Planımız Çankırı Gayren barajının etrafında iftar yapmak ve bölgede sahura kadar gece yürüyüşü yapıp sahurdan sonra ilçeye dönmek olarak çıktığımız yolda, İftara bir saat kala baraja ulaştık ama iftar öncesi odun sıkıntısı yaşayacağımız için buradan ayrılıp Semer köyünün hemen üzerindeki ormanlık bölgeye geldik, orman içerisinde güzel bir mekan seçerek iftar hazırlıklarına başladık.

Bölgeye çok yağmur yağmış, kuru odun bulmakta zorlandık, gece yürüyüşlerinde tercih ettiğimiz saç kavurma için hemen hazırlıklar başladı ve iftar saatine soframızı hazırlayıp bu güzellikler içerisinde iftarımızı açtık, iftar sonrası ay ışığı olmadığı için zifiri karanlıkta el fenerlerimizden yararlanarak yürümeye başladık. Başköy yaylası, Semer ve Orta köy sınırları arasında yaklaşık 15 km gece yürüyüşünün ardından konakladığımız alana gelip sahuru yaptık. Güzel bir etkinlik oldu biraz ıslansak da harika bir doğa içerisinde yapılan böyle bir etkinliğe herkesi bekliyoruz.

FOTOĞRAFLARIN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Almancı Ramazan Amcamız

FOTOĞRAFLARIN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

FOTOĞRAFLARIN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

FOTOĞRAFLARIN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ