Saraycık köyünde orman yangını

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Saraycık köyü yakınlarındaki ormanlık alanda yıldırım düşmesi sonucu öğle saatlerinde çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucu 2,5 hektarlık ormanlık alan zarar gördü.

Saraycık köyü yakınlarındaki ormanlık alana öğle saatlerinde yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı. Hızla büyüyen ve geniş alana yayılan yangına, Kızılcahamam, Kazan ve Ankara'dan gelen itfaiye ekipleri müdahalede bulundu.

Yangınla ilgili bilgi veren Kızılcahamam Orman İşletme Şefi Hasan Yağcı, saat 13.30 civarında yangın çıktığına dair bilgi aldıklarını ifade etti. Yangının tepe ve örtülerde hızla ilerlediğini öğrendiklerini ve hemen bölgeye 15 yangın söndürme aracını intikal ettirdiklerini bildiren Yağcı, "Bölgeye ulaştığımız anda hızlıca yangına müdahale ettik. Jandarmadan ve köylülerden de destek aldık. Şu anda söndürme ve soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Yangın herhangi bir risk arz etmeyecek şekilde yaklaşık 2-2,5 hektar alanda etkili oldu. Herhangi bir risk arz etmiyor, şu anda yangın kontrol altına alınmıştır. Yangının bir yıldırımdan kaynaklanan kıvılcımdan çıktığını tahmin ediyoruz. " diye konuştu.