Samast olay yerinde cinayeti anlattı


Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'a olay yerinde tatbikat yaptırıldı.

İstanbul Polisi, katil zanlısı Ogün Samast'a olayın meydana geldiği Halasgargazi Caddesi ve gazete binası önünde tatbikat yaptırdı. Tatbikat öncesinde cadde trafiğe tamamen kapatılırken, gazete binası önünde bulunan vatandaşlar da uzaklaştırıldı.

Samast öncelikle 5 dakika kadar araç içinde bekletildi. Ardından çevrede güvenlik önlemleri alınmasından sonra olar yerinde polislere 5 dakika içinde cinayeti nasıl işlediğini anlattı.



Çok sayıda Çevik Kuvvet ekibinin sevk edildiği tatbikatta zanlı Samast'a polis şapkası ve çelik yelek giydirildi. Samast, cinayeti nasıl işlediğini yanında bulunan kar maskeli polis ekiplerine anlattı.

Tatbikat sonrasında polis aracına bindirilmek istenen Samast'a, gazete binası önünde bulunan vatandaşlar sloganlar atarak tepki gösterdi. Zanlı, tatbikatın ardından istanbul Emniyet Müdürlüğü'ne görüldü.

Fakar ilginç olan tatbikat yapılırken Dink avukatlarına haber verilmemesi dikkat çekti.

GÖZALTINDA BULUNAN 7 KİŞİ SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesi olayına ilişkin gözaltında bulunan 7 kişi sağlık kontrolünden geçirildi. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguları süren Ogün S. ile Y.H., A.İ., E.Y., Z.A.Y., M.A.T. ve E.Ş. sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Gözaltındaki 7 kişi, yaklaşık 1 saat süren sağlık kontrolünün ardından tekrar İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne getirildi.