Saadet Partisi Kızılcahamam kampı sona erdi

Tarihi görevimiz yerine getirdik

Saadet Partisi Kızılcahamam Kampı'nın kapanış konuşmasında Genel Başkan Mustafa Kamalak, Suriye gezisini değerlendirdi. Kamalak, Suriye'ye kardeşlik vazifesi gereğini yerine getirmek için gittiklerini belirterek, "Biz tarihi görevimizi yerine getirdik. Tek amacımız daha fazla Müslüman kanı akmasın" dedi.

Bölgeye yeni ziyaretlerimiz olacak

Kamalak, "Biz Milli Görüş olarak İslam âlemindeki sorunları Müslümanların kendi aralarında halledebileceğine inanıyoruz. Biz bu tarihi tecrübeye ve birikime sahibiz. Bu çalışmalar çerçevesinde önümüzdeki günlerde başta Irak olmak üzere diğer İslam ülkelerine de yine kardeşlik görevimiz gereği önemli ziyaretler gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, partisinin Kızılcahamam'da düzenlediği iki günlük kampın ilki günü konuştu. Kamalak, Suriye gezisi dolayısıyla Milli Görüş'ün siyasi partisi olan Saadet Partisi'nin Suriye'de kardeşlik vazifesini yerine getirdiklerini belirterek, "Biz Milli Görüş'ün temsilcisi olarak tarihi bir görevi ifa ettik" dedi.

Saadet Partisi'nin Kızılcahamam'da hafta sonu iki gün süren teşkilat kampına Saadet Partisi Başkanlık Divanı Üyeleri, Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri, Genel İdare Kurulu Üyeleri iştirak etti. Düzenlenen programın açılışını yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Suriye gezisi başta olmak üzere diğer parti çalışmaları hakkında partinin üst düzey yetkililerine bilgi verdi.

Kamalak, Suriye ağırlıklı yaptığı konuşmada ülkede bir rahatsızlığın söz konusu olduğunu söyleyerek, "Bir rahatsızlığın olduğu söz konusu. Biz Milli Görüş'ün temsilcisi olarak tarihi bir görevi ifa ettik. Bu ziyaretimiz sadece Suriye ile sınırlı kalmayacak. Zamanımızın el verdiği ölçüde inşallah diğer kardeş İslam ülkelerinde de ziyaretler gerçekleştireceğiz. D-8'leri geliştirmeyi İslam birliğini kurmak için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Amacımız tüm insanların huzur içinde yaşamalarını sağlamaktır. Bu hedefi gerçekleştirmek ise Milli Görüş'e düşmektedir" diye konuştu.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile yaptıkları görüşme hakkında da bilgiler aktaran Kamalak, Suriye halkı ile Türk halkı arasındaki kardeşlik görevini yerine getirdiklerini söyledi. Kamalak, "Kültürel, iktisadi, siyasi, müdahalelerin olacağını ifade ettik. Ekip olarak bu düşünceleri dile getirdikten sonra Sayın Cumhurbaşkanı da rahatsızlığını belli ediyordu. Rahatsızlık açıkça okunuyor. Gerçek boyutu nedir onu bilemiyoruz. Ama aldığımız bilgilere göre olayların dış âlemde de haddinden fazla abartıldığı yönündedir. Ancak ayrıntısını bilemiyoruz" dedi. Görüşmelerinde Beşşar Esad'ın da Türkiye ilişkileri konusunda son yıllarda birçok olumlu gelişmenin olduğunu ve tarihi tersine çevirdiklerini söylediğini de aktaran Kamalak, "Bu konuşmalar esnasında Suriye Cumhurbaşkanı şunu söyledi. 'Biz iki ülke olarak son on yılda tarihi değiştirdik. Bu geri dönmemelidir. Özellikle İngiltere'nin olumsuz davranışları sonucu 90 yıl Türk milleti ile Suriye arasında soğuk rüzgârlar estirilmiştir. 2000'li yıllar sonrası soğuk hava yerini olumlu ve sıcak gelişmelere bıraktı. Bu kardeşlik hukuku daha da gelişti. Bu geriye çevrilmemelidir. Aynı evde yaşıyoruz fakat farklı odalarında. Bir odada çıkan yangın diğer odaları da rahatsız eder. Bizim Suriye olarak Türk milleti ve Türkiye'nin kurumları ile bir ihtilafımız bir problemimiz yoktur' şeklinde bize konuştu" dedi.

Türkiye'nin yardımını bekliyorlar

Suriye'de demokratikleşme konusunda da yapılan çalışmalarda Türkiye'nin mevcut kanunlarını referans alındığını da aktaran Kamalak, Suriyeli yetkililerin kendilerini şunu ifade ettiklerini söyledi.

"Demokratikleşme konusunda biz Türkiye'den çok şeyler bekliyoruz. Biz anayasayı beklemeden siyasi partiler kanunu, mahalli idareler kanununu değiştirdik. Büyük ölçüde Türkiye'nin kanunlarını aldık. Bu alanda sizin yardımlarınızı bekliyoruz. Ne yapmamız isteniyor. Muhalefeti serbest bıraktık. Muhalif partiler kurulmasına izin verdik"

Kamalak, konuşmasının sonunda ise Ortadoğu'ya yapılacak dış müdahaleyi destekleyenlere de seslenerek, "Ortadoğu'ya dışarıdan yabancılar müdahale etmemelidir. Müdahale etmelidir diyenlere soruyorum. Akıl bazen basite kaçıyor. Düşünmek aklı zorlamaktır. Genelde insanoğlu zorlanmaya gelmiyor. Hem kendi aklımızı hem de muhataplarımızın aklını zorlayalım. İslam coğrafyasına yabancılar müdahale edecek olursu bunu kim yapacak.
Haçlılar yapacak. O zaman bizi eleştirecek olanların yakasından tutup silkeleyelim. Bu soruyu soralım onlara 'siz İslam coğrafyasına haçlı müdahalesini istiyor musunuz' diye soralım. Biz Milli Görüş olarak İslam alemindeki sorunları Müslümanların kendi aralarında halledebileceğine inanıyoruz. Biz bu tarihi tecrübeye ve birikime sahibiz. Bu çalışmalar çerçevesinde önümüzdeki günlerde başta Irak olmak üzere diğer İslam ülkelerine de yine kardeşlik görevimiz gereği önemli ziyaretler gerçekleştireceğiz" dedi.

Bu müdahaleyi kim yapacak?

Kamalak, konuşmasında Ortadoğu'ya yapılacak dış müdahaleyi destekleyenlere seslenerek, "Ortadoğu'ya dışarıdan yabancılar müdahale etmemelidir. Müdahale etmelidir diyenlere soruyorum. İslam coğrafyasına yabancılar müdahale edecek olursu bunu kim yapacak. Haçlılar yapacak. O zaman bizi eleştirecek olanların yakasından tutup silkeleyelim. Bu soruyu soralım onlara 'siz İslam coğrafyasına haçlı müdahalesini istiyor musunuz' diye soralım. Biz Milli Görüş olarak İslam alemindeki sorunları Müslümanların kendi aralarında halledebileceğine inanıyoruz. Biz bu tarihi tecrübeye ve birikime sahibiz. Bu çalışmalar çerçevesinde önümüzdeki günlerde başta Irak olmak üzere diğer İslam ülkelerine de yine kardeşlik görevimiz gereği önemli ziyaretler gerçekleştireceğiz" dedi.