Rekor bir şekilde EVET diyen ilçemiz

Türkiye önceki gün bir referandum yaptı. Anayasanın 18 maddesini değiştirmek için vatandaş tercihini sandıklarda Evet ve Hayır olarak gösterdi.Ankarada rekor Çamlıdere'den geldi.

Ülke genelinde yapılan Referandumun sonuçları sandıklar açıldıktan bir iki saat sonra belli oldu.Vatandaşın rekor bir şekilde sandığa teveccüh ettiği ülke genelinde sürprizlerde yaşandı. Ankara ve İstanbul gibi illerde Hayır çıkarken Ankara'nın Çamlıdere ilçesi, Türkiye'nin 81 İl ve 957 ilçeleri arasında yine bir ilke imza attı. ÇAMLIDERE  16 Nisan 2017 Günü yapılan Referandum oylamasında % 84.43 evet diyerek; İç Anadolu Bölgesi'nin ve Ankara'nın lideri oldu.

Türkiye genelinde 957 ilçe içinde de 37.oldu.Yine Yurt dışı ve Türkiye Genelinde en çok EVET diyen dilimin içine girerek rekorları altüst etti.Çamlıdere Belediye Başkanı seçimlerden bir hafta önce % 90 Evet çıkacak demişti, % 90 çıkmadı ama, Ankara'da birinci olarak Hükümetin ve Belediye Başkanı'nın güçlü bir şekilde yanında olduğu gösterdi.

Belediye başkanı Hazım Caner Can yayınladığı mesajda referandum sürecinde çalışmalarına destek olan başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere tüm Çamlıdereli hemşerilerine gösterdikleri teveccüh dolayısı ile teşekkür etti