Polis uyardı mutlaka bu uyarılara bakınız

Kızılcahamam İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum destekli polislik olarak ilçemiz genelinde meydana gelecek hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarını en aza indirmek ve sizlerin daha huzurlu ve güvende olmanızı sağlayabilmek için aşağıdaki konularda daha duyarlı olunması için vatandaşı uyardı.

Kızılcahamam ilçe Emniyet Müdürlüğünde yeni oluşturulan toplum destekli polis merkezi bünyesinde ilçede olabilecek olumsuzluklar öncesinde vatandaşı bilinçlendirmek için apartmanlara uyarıcı bilgiler içeren yazılar yapıştırdı.

            Hırsızlık ve dolandırıcılığa karşı alınacak önlemler  

Apartman giriş kapılarını devamlı kapalı tutunuz. Kısa sürelide olsa evden ayrıldığınızda kapınızı kapatınız. Tanımadığınız kişilere KİM OOOO! Demeden kapınızı açmayınız Resmi görevlide olsa gelen görevlilere kimlik sorunuz. Kapınıza gelen seyyar satıcılardan alışveriş yapmayınız. Falcı, Bohcacı, dilenci,  gibi kişilerden uzak durunuz. Küçük yaştaki çocukları evde yalnız bırakmayınız Değerli eşya ve ziynetlerinizi kolay bulunur yerlerde saklamayınız. İmkanınız varsa eşyalarınızı ve evinizi sigorta yaptırınız. Kapı ve pencerelerinize sağlam kilitler taktırınız Komşularınızın haklarını koruyunuz ki, onlarda sizlerin evlerininizi korusun Çevrenizde veya binanızda şüphlendiğiniz kişileri polise bildiriniz.

 

 

UNUTMAYIN

HIRSIZ BİZE GİRMEZ DEMEYİN