Partisinden Utanan Adayların Seçimini Yaşıyoruz

Türkiye bir yerel seçime gidiyor, 26 gün sonra insanlar sandığa gidip partilerinin adayına veya beğendiği adaya oy verecek. 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan seçimler birçok ilke imza atması bir birçok tartışmayı beraberinde getirmesi ile gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

İttifaklara sahne olan bu seçimde insanların gözünden kaçırılmaya çalışılan bir konuyu tartışalım istedik, Ankara Büyükşehir ve diğer birçok ilde partiler ya tek başına yada kurduğu ittifak ile seçime giriyor. Biryanda Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisinden oluşan (Cumhur İttifakı) Diğer yanda ise CHP, İyi Parti, ve HDP'nin desteklediği (Millet İttifakı) ile seçime giriyor. 

Adaylar seçim çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ederken Cumhur ittifakı adayları kendi partilerinin isim ve logosunu her platformda kullanıyor, bunu Millet İttifakında göremiyoruz, Millet İttifakının desteği ile CHP den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur YAVAŞ, ilçemizin her yanını süsleyen birçok pankartı var, CHP ile seçime giriyor ama Cumhuriyet Halk Partisinin logosunu görmek neredeyse imkansız, birkaç yerde görüyoruz. Ana Muhalefet Partisinin, Türkiye'nin 90 yıllık partisinden aday olan MANSUR YAVAŞ neden parti logosu kullanmıyor insanlar merak ediyor. CHP'ye gönül verenler bu duruma ne diyor bilemiyoruz ama Eğer partiler üstü bir aday ise bağımsız girmesi daha uygun olmaz mı ? Millet ittifakının adaylarında parti yerine isim kullanmaları ittifak rahatsızlığımı yoksa partiler üstü olmalarından mı, yoksa partilerinden veya ittifaktan utanmalarından mı kaynaklanıyor merak ediliyor.