Onlar ekmeğini sudan çıkartıyorlar../..Foto Galeri

Kızılcaören köyü ilçemizin tanıtımında büyük katkısı olan köylerimizden bir tanesi, Köyde uzun yıldan buyana Köyümsü adı altında üretim yapan su fabrikasını geçtiğimiz yıl devralan Jandarma asayiş vakfı fabrikayı ve ismini değiştirdi.

Daha önce sadece damacana dolumu yapılan fabrikada yapılan yatırımlar ile pet şişeye geçilmesi ile birlikte yarım ve bir buçuk litrelik damacana dolumu ile Türkiye’nin her bölgesine ilçemizin ismini taşıyan KIZILCAHAMAM Javsu adı altında üretim yapmaya devam ederken, diğer yandan çalışmaları devam eden yeni fabrikanın üretime bu yıl içerisinde üretime geçmesi bekleniyor.

 Bunlar yapılırken köy muhtarı Mehmet Ali Gökçelik köyünden çıkan bu suyun dağıtım işine el atarak 2008 yılında S.S.Kızılcaören Taşıyıcılar Kooperatifini kurarak dışarıdan yapılan dağıtım işine son vererek kooperatife üye olan ilçemiz kamyoncu esnafının bu işi yapmasına öncülük yapan Köy Muhtarı Mehmet Ali Gökçelik şuan Kooperatif bünyesinde 14 kamyonun çalıştığını ifade ederek bu işten 60 kişinin ekmek yediğini belirtiyor.

Ankara’nın su ihtiyacının büyük çoğunluğunu karşılayan ilçemiz damacana ve pet şişede de Türkiye’nin ihtiyacını karşılamaya hazırlanıyor.