Okulların hangisi ilkokul hangisi ortaokul oldu

Büyük tartışmalara neden olan zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran 4+4+4 sitemi TBMM'de kabul edildi. 8 yıllık kesintisiz eğitimi 12 yıllık kesintili eğtime dönüştüren yeni eğitim sistemi 2012-2013 eğitim yılında uygulanmaya başlanacak.

Yeni eğitim sistemi ile birlikte okullar da ilköğretim ve orta öğretim olarak ayrılacak, Kızılcahamam'da tartışmalara neden olan hangi okulun ilkokul hangisinin ortaokul olacağı ile ilgili karar verildi.Kızılcahamamhaberin edindiği bilgiye göre ilçede eğitim veren ilköğretim okullarının yeni eğitim sistemine göre ilk veya ortaokul olmaları konusunda son adım atıldı.

Buna göre ilçede beş ilköğretim okulu ile dört ortaokul olacak yeni eğitim sisiteminde ilçemizde bir ilkokul ile bir ortaokul önümüzdeki eğitim döneminde yeni hizmete başlayacak işte yeni sistemde okulların yeni rolleri.

 

 

 

 

 

 

KIZILCAHAMAM'DA OKULLARIN HANGİSİ İLKOKUL - HANGİSİ ORTAOKUL OLDU

Kazım Karabekir : İlkokul oldu Orhangazi            : Ortaokul Cumhuriyet          : İlkokul  oldu Perihan Erdoğan: İlkokul ve Ortaokul  ( eski bina ilkokul- yeni bina ortaokul) Çağatay                : İlkokul ve Ortaokul  ( prefabrik ve ana bina ilk ve orta okul olarak ayrılacak) Toki                       : İlkokul ( yeni yapılacak) Eğitim Uygulama:İmam Hatip Lisesi Orta Okul ( Eski Ticaret Lisesi)