Öğrenciler Okul Yolunda Zor Anlar Yaşıyor

Kızılcahamam içerisinden geçmekte olan İstanbul yolu üzerine köprülü kavşak yapılıyor, yüklenici firma inşaat çalışmalarında hızlı çalışıyor, Köprülü kavşağın İstanbul istikameti geçtiğimiz yıl bitirilerek hizmete açıldı. Ankara istikametinin de bu sene bitmesi bekleniyor.

Yalnız bu hızlı çalışmalar sürerken pandemi dolayısı ile uzaktan eğitim yapan öğrencilerimiz artık okullarında yüz yüze eğitim yapmaya başladı. Malum ilçemizdeki okulların büyük çoğunluğu bu yolun diğer tarafında, buda eğitim gören öğrencilerimizin yarısından fazlasının okula giderken  bu yoldan geçmesi anlamına geliyor.

Çalışmalar devam ederken yoldan karşıya geçmek için yayalar hiç düşünülmemiş, bu sadece okul için değil hastaneye gitmek isteyenler için da aynı sorun devam ediyor. Burada yayanın güvenli olarak geçebileceği tek yer var, oda ilçe girişindeki köprü, bu da insanlara uzak geldiği için kullanılmıyor. 

Kızılcahamam'da okula çocuğunu gönderen veliler ve hastaneye yürüyerek gitmek durumunda kalan vatandaşların ortak problemi haline gelen bu yolda yetkililerin yayaların güvenli olarak yolun diğer yanına geçmesini sağlayacak tedbir almaları gerekiyor.

Geç olmadan, üzücü bir olay yaşamadan