Öcalan'dan daha hain!

Sabah gazetesi Genel Yayın yönetmeni Fatih Altaylı "Kerkük'e yapılacak müdahahe Diyarbakır'a yapılmış sayılır" sözlerinisöyleyen DTL Diyarbakır il başkanı Hil aydoğdu'nun sözlerini çok sert bir şekilde eleştirdi.


Altaylı bu sözleri söyleyen Aydoğdu'yu "Öcalan'dan bin kat dah hain" bulurken şu sözleri söyledi:

Öcalan'dan bin kat daha hain







DTP Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu geçen hafta Türkiye'de şimdiye dek söylenmiş, "En ayrılıkçı, en Türkiye karşıtı ve en düşmanca" sözleri sarf etti.
Hilmi Aydoğdu'nun "Türkiye Kerkük'e girerse karşısında bizi bulur. Ha Kerkük, ha Diyarbakır bunlar Kürt kentidir ve Türkiye'ye karşı harekete geçeriz. Sadece buralarda değil İstanbul'da, Ankara'da da Türkiye karşısında bizi bulur" sözleri gibisini şimdiye dek duymamıştım.
Bunları ne Abdullah Öcalan, ne Şemdin Sakık, ne de Murat Karayılan etmişti.
Bu sözler "bölücülükte" zirvedir. Hatta bölücülük değil, "bölünmüşlüğün" sözleridir.
Hangi kökenden olursa olsun bir Türk, ister siyasetçi, ister sadece düşünen birisi olsun Türkiye'nin Kerkük'e girmesini yanlış bulabilir.
Bunu dile getirebilir. Bunu eleştirebilir.
Ama bunu, DTP Diyarbakır İl Başkanı'nın sözleriyle dile getirmek, Türkiye düşmanlığıdır. Türkiye'ye yönelik tehdittir ve Türkiye Cumhuriyeti içinde açık bir biçimde "ırkçılık" yapmaktır.
Dahası Türkiye'de birlikte yaşayan ırkları birbirlerine düşürmek için çalışmaktır.
Aydoğdu'nun sözleri "bir düşünceyi açıklamak" değil, Türkiye Cumhuriyeti'ne "savaş açma tehdididir", "iç savaş" çağrısıdır.
Türkiye'deki bütün aydınlar bu sözlere yanıt vermek zorundadır.
Kanımızı donduran bu sözleri manşet yapmamamızın tek nedeni ise bu "aşağılık" cümlelerin sahibinin Türkiye'deki milyonlarca Kürt kökenli yurttaşımızı temsil etmediğini bilmemizdir.
DTP Diyarbakır İl Başkanı bir "düşünce" suçuyla değil, "vatan hainliği" suçlamasıyla yargılanmalıdır.

Sabah
Fatih Altaylı