Muammer ALTINOK söylüyor Bağlar Gazeli

Kızılcahamam Karacaören köyünde 1988 yılında yapılan köy gününde güzel sesi ve sazıyla sahne ala ilçemiz Muammer ALTINOK tarafından söylenen Bağlar gazelini sizlerle paylaşmak istedik.

25 yıl önce söylenen ve şimdi aramızda olmayan Muammer ALTINOK 'un ağzından "bağlar gazelini"  beğenerek dinleyeceğinizi ümit ediyor aramızdan ayrılanlara Allahtan Rahmet diliyoruz.Sizleri bu güzel ses ile baş başa bırakıyoruz

Bölge folklorunda, çok yerde olduğu gibi halk müziği ve oyunlar içiçedir. Oyunlar genelde türkü eşliğinde oynanır. İlçede genel anlamda bağlama, davul, zurna, def, kaşık gibi genel sazların yanında Başköy’lü rahmetli Hakkı Usta’nın kemanesi ve rahmetli Karacaören’li (Kör) Halis’in cümbüşü meşhurdur.  

Bu ikiliden Hakkı Usta özellikle köylerde, Kör Halis de merkezdeki düğün ve eğlencelerin değişmez simaları idi. Kendilerine has şive ve uslüpleri ile Hakkı Usta halk müziği, Kör Halis ise sanat müziği ağırlıklı çalıp söylerdi.  

Ayrıca Karacaören’ li “Goca Gelin” lâkaplı Zeynep Kadın (Davarcıoğlu) bölgenin bütün türkülerini bilip söylerdi.2 Geçmişten bu güne bölge türkülerinin derlenmesinde rolü olduğu söyleniyor. Merhum Muammer Altınok da, bölge türkülerini kendine has şivesiyle söylemesi ile tanınmıştır. 

Muammer Altınok’ un kendi imkanı ile yaptığı kasette yer alan bazı orijinal türkülerin kaynağı hakkında değişik görüşler olmasına rağmen bölge motiflerini taşıdığına inandığım bu eserler bizim öz malımız gibi görülmelidir. 

Bu kasette yer alan eserlerin söz ve bestesinin Mustafa Eren, Fadime Altınok (Deli Gelin) ve Nevzat Uyar’ ın annesi tarafından yapıldığı söyleniyor.muzaffereker.com dan alınmıştır.