Minikler bugün okullu oluyor.

Ana Sınıfı ve ilköğretime yeni başlayacak öğrenciler, bugün öğretmen ve arkadaşları ile tanışacak ve okula merhaba diyecek. 2011-2012 eğitim öğretim yılı resmi olarak ise 19 Eylül’de başlayacak.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nın minik öğrencilerin okula alışmalarını kolaylaştırmak amacıyla birkaç yıl önce uygulamaya koyduğu “uyum programı”, 2011-2012 eğitim öğretim yılında 12-16 Eylül 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Uyum programları ile çocukların okula iyi bir başlangıç yapabilmeleri, sosyal ve sportif etkinliklerle öğrenme ortamını tanıyarak sevmeleri ayrıca okul kurallarını öğretmen rehberliğinde öğrenmeleri amaçlanıyor. Uyum programı kapsamında, yaşça kayıt hakkını elde eden ancak bedenen yeterince gelişmemiş olan çocukların okul öncesi eğitim kurumlarına devam edebileceği veya kayıtlarını bir yıl erteleyebileceği konusunda veliler bilgilendirilecek. Okul öncesi eğitim grupları ve ilköğretim birinci sınıf öğrencileri için gerçekleştirilecek uyum eğitimlerinde, öğrenciler birbirleri ile tanışırken, okul ve sınıf kurallarını öğrenerek, çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek.

Kızılcahamam'da minikler bugün okula merhaba diyecek

Kızılcahamam'da bulunan beş ilköğretim okulunda bulunan okul öncesi eğitime kayıt yaptıran minik yavrular bugün okullarında gidecek, her okulun oluşturduğu ana sınıflarında 150 ye yakın mikin öğrenci okula merhaba demenin, veliler ise çocuklarının okula başlamasının mutluluğunu yaşayacaklar.