Milli Parkında Görmeye alışık olmadığımız manzara

Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı 12 yıldan buyana Ankara Büyükşehire Bağlı Güvenlik ile korunurken, yine Büyükşehire bağlı Temizlik işçileri tarafından temizleniyor.

Haftada 10-15 bin insanın geldiği ve çevreye çok ta duyarlı davranmadan çöpleri gelişi güzel bırakıp gittiği Soğuksu Milli Parkında büyük bir özveri ile çalışan Temzilik işçilerini şimdiye kadar kimse hatırlamadı, Milli Parkın neden temiz olduğunu ve kimleirn temizlediğinide hiç kimse düşünmedi.

Bugün milli parkta çöpleri görünce hemen temizlik işçileri aklımıza geldi. Şimdiye kadar pırıl pırıl olan parkta manzara neden böyle diye merak ettik, Çöplerin Park içerisinde bulunan hayvanlar tarafından gelişi güzel dağıtıldığını gördük. Temizlik ile ilgili bir sıkıntı olduğu kesindi, biraz araştırdığımızda Milli Park içerisinde çalışan Temizlik işçilerinin sayısının az olduğunu ve geniş bir alana yayılan parkı temzilemede zorlandıklarını öğrendik.Diğer bir konu ise daha önce parkın ihalesini alan firmanın yeni ialeyi kaybettiği ve geçiş dönemi olduğu dile getirilsede, temizlik işinde çalışan işçi sayısının az olduğu dile getiriliyor.

Kızılcahamamhaber olarak yakın zamanda bu sorunun çözülmesini ve parkın eski temizliğine kavuşmasını ümit ediyoruz.