Mehmet Akif Ersoy ölümünün 75.yıldönümünde anıldı

İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy vefatının 75.yıldönümünde Kızılcahamam belediyesi tarafından düzenlenen törenle anıldı.

Kızılcahamam belediyesi tarafından düzenlenen anma programı Belediye Toplantı ve  nikah salonunda yapıldı.Toplantıya Kızılcahamam Kaymakamı Mustafa Çit, Belediye Başkanı Coşkun Ünal, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoyu ama törenine  halktan katılımın yok denecek kadar az olması hem düşündürdü, hemde üzdü.

İmam Hatip Lisesi öğrencisi Rukiye Yılmaz'ın okuduğu şiirle başlayan toplantı, anadolu lisesi öğrencisi Seda Nur Demirel ve Kazım Karabekir ilköğretim okulu öğrencisi Seda Ünal tarafından okunan  şiirlerin ardından istiklal marşının yazılma ve kabulu ile ilgili olarak tanıtıcı bir video ile devam etti.

Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan Prof.Dr.Nurullah Çetin İstiklal marşı yazarımız Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve istiklal marşının nasıl ve ne koşullarda yazıldığı ile ilgili konferansın ardından toplantı sona erdi.