Kurtlar vadisi yayından kaldırıldı

Yapımcı şirkete yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, dizinin kaldırılma kararının ikinci bölümünün yayınlanacağı yarın uygulanabileceği belirtiliyor.

Kurtlar Vadisi Terör dizisi yayından kaldırıldı. Daha yayınlanmadan tepkilere neden olan dizi, Türkiye'de bölücülüğü kışkırtacağı iddiasıyla eleştirilmişti. En son RTÜK Başkanı Zahid Akman Show TV Genel Müdürü Saner Ayar ile görüşmüştü.

Kurtlar Vadisi dizisi önceki yıllarda yayınlanan versiyonunda da şiddeti körüklediği gerekçesiyle tepkilere neden oluyordu.

Öte yandan kamuoyunun diziyle ilgili yanlış yönlendirildiği dair çarpıcı iddialar da gündeme geldi. Dizinini yapımcı şirketinden yakın kaynakların verdiği bilgiye göre, RTÜK'e gelen telefonların çoğunluğu organize tepkilerden oluşuyor. İddiaya göre RTÜK'e gelen diziyle ilgili olumsuz tepkilerin önemli bir kısmı Güneydoğu'dan geliyor. Yine iddialara göre olumsuz tepkileri, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in yönlendirdiği belirtiliyor. Sanılanın aksine RTÜK'e gelen telefonların önemli bir kısmı da dizinin yayından kaldırılmaması yönünde.