Kurtlar vadisi yargıyı da böldü

Yayından kaldırılması tartışmaları süren Kurtlar Vadisi-Terör dizisi, yargıyı da böldü. Yüksek yargı üyeleri, hakim, savcı ve avukatların üye olduğu ve ankete şifreyle girilen www.adalet.org sitesi, üyelerine Kurtlar Vadisi’nin yayından kaldırılması hakkında ne düşündüklerini sordu. 17 Şubat-17 Mart tarihleri arasında yapılacağı belirtilen anketin, 20 Şubat tarihli sonuçları ortaya ilginç bir tablo çıkardı. Saat 18.00 itibariyle ankete 3064 kişi katıldı.

Katılanların yüzde 20.7’si “Toplumu ve özellikle gençleri şiddete özendirdiği ve ayrımcılık yaratabilecek ögeler içerdiği içinde yerinde bir karar” dedi. Sadece yüzde 2.61’lik bir kesimi “Kurtlar vadisi en çok sevdiğim filmdi. Yayından kaldırılmasına şiddetle karşı çıkıyorum” dedi. Ancak, yüzde 35’lik bir kesim böylesi bir ankete katılmak istemediğini ifade ederken, yüzde 8.32’lik bir kesim açık bir ifadeyle bir hukuk sitesinde bu tür anketlerin yapılmamasını istedi.

Yüzde 12.3’lük kesim, “Türkiye'nin dününü ve bugününü iyi analiz eden bir filmdi. Yayınlanması gerekiyordu”, yüzde 12.9’luk kesim “Film iyi veya kötü olabilir. Ben sansürün her türlüsüne karşıyım”, yüzde 8.06’lık kesim “Filmi izlemedim, izlemeyi de düşünmüyorum. Bu nedenle fikir beyan edemeyeceğim” dedi.



ANKA