Kur,an-ı Kerim arasında uyuşturucu

İstanbul genelinde sokak satıcılarına yönelik yapılan 50 operasyonda 116 kilogram esrar, 27 gram eroin, 42 gram kokain ve 9 adet ruhsatsız tabanca ile birlikte 89 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, sokak satıcılarına yönelik olarak 16 ilçede 26 Ocak 2 Şubat 2007 tarihleri arasında bir dizi operasyon yapıldığı bildirildi. Bu operasyon kapsamında Beyoğlu Tarlabaşı semtinde bulunan bir eve gece baskın yapan polis ekipleri, kapıyı açan F. B'yi kelepçeleyerek arama iznini gösterdi. Evde arama yapmaya devam polis ekipleri televizyonun üzerinde bulunan küçük boy Kuran'ı Kerim'in cildinin kabarık olması dikkat çekti. Kuran'ı Kerim'in içinde bulunduğu cildin fermuarı açan polis ekipleri, gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü. F.B'nin Kuran'ı Kerim içine 3 paketçik halinde 6 gram esrar sakladığı belirlendi. Evde yapılan aramalarda ise 2 kilo 650 gram esrar bulundu. F.B. gözaltına alınarak Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Sokak satıcılarına yönelik çalışmalar kapsamında Beylikdüzü Haramidere'de yapılan operasyonda M.Y., M.D., H.K. gözaltına alındı.Eyüp'de bulunan bir eve yapılan baskında ise R.A. 19 kilogram esrarla birlikte gözaltına alındı.

Nefes kesen 3 operasyon polis kamerasına saniye saniye yansıdı.

Avcılar, Bahçelievler, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beyoğlu, Büyükçekmece, Eminönü, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Silivri, Ümraniye, Üsküdar ve Zeytin burnu ilçelerinde 50 ayrı operasyon yapıldı. Operasyonlarda gözaltına alınan 89 şüpheli ile birlikte 116 kilo 109 gram esrar, 27 gram eroin, bin 42 adet extacy hap, 42.5 gram kokain, 34 gram afyon sakızı ve 9 adet ruhsatsız silah ele geçirildi.