Konutta müracaat patlaması

Toplu Konut İdaresi'nin Kızılcahamam İsmetpaşa mahalallesine yapacağı konut projesine talep patlaması yaşanıyor. Belediye Başkanı Adem Özbekle'rin  verdiği bilgiye göre form alanların sayısı 1000 i aşmış durumda.Kesin müracat edenlerin sayısı ise şimdiden 50 ye ulaşmış durumda, daha çok F tipi konutlara  müracaatın yoğun olduğunu bildiren Başkan Adem Özbekler eğer talepler kesinleştiğinde de F tipi konutlara müracaat çoğunlukta olursa ona göre projede değişikliğe gidilebilir dedi.

Toplu Konut'ta müracaatlar 22 Şubat 2007 tarihine kadar devam edecek müracaat etmek isteyenlerden aranan şartla ise şöyle;

1-T.C. Vatandaşı olmak

2-Kızılcahamam sınırları içerisinde en az 3 yıl ikamet ediyor olmak

3-Toplu Konut İdaresi nden konut almamış ve konut kredisi kullanmamış olmak

4-Kendisine eşine ve velayeti altındaki herhangi birinin üzerinde tapuya kayıtlı mal bulunmuyor olması

5-30 yaş ve üzerinde olması

6-Aylık hane gelirinin en fazla aylık net  840YTL olması ( Başvuru sahibinin,eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda,yol vs) Her türlü aldıkları yardımlar dahil toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 840 YTL olması gerekmektedir.

7-Bir hane halkı adına yani kişinin kendisi eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapabilmektedir.

                      ( F ) Tipi konut normal kat planı                         

        

  ( F ) Tipi konut ön görünüşü

8-Kesin müracatlarda ( F ) tipi konutlar için 4000 YTL ( C ) ve ( C 1 ) tipi konutlar için 3000 YTL alınmaktadır.C ve C1 konutlarında kuradan daire çıkan hak sahibi  peşin ödenecek % 15 lik kısmın kalan miktarını ödeyecektir. Para yatırıp daire çikmayanlara ise ödedikleri para geri iade edilecektir.

Soru ve sorunlarınız için Kızılcahamam Belediyesi 736 10 30 - 736 12 10 numaralı telefonlardan ( Hidayet Bey ) bilgi alabilirsiniz

veye yorumlar bölümüne yazabilir burada ki sorularınıza yetkilileden cevap bulabiliriz

 

kızılcahamam haber