Kızılcahamam'lılar milli parka yürüyüş yolu istiyor

Ankara'nın akciğeri konumunda bulunan Soğuksu milli parkı yılda 600-700 bin insanı ağırlıyor.Hafta sonlarının vazgeçilmez piknik alanı olan milli park sabahları ve akşamları ise Kızılcahamam'lıların vazgeçilmez yürüyüş parkuru olma özelliği taşıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Soğuksu Milli Parkına Kızılcahamamlılar Melih Gökçek başkandan daha fazla hizmet bekliyor.Ramazan ayında başlayan bördür çalışmasında sona doğru gelinirken, parkın en büyük ihtiyaçlarından olan yürüyüş yolları yine yapılmadı. Milli Park tarafından projelendirilen ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan son çalışmalar milli parka hem estetik hemde güzellik kattı.

Milli parkın girişte bozulan imajına güzellik katan bu çalışmada unutulan bir hizmeti gündeme getirmek istiyoruz, günün her saati vatandaşların değişmez yürüyüş alanı olan milli parkta bir yürüyüş yolu malesef yok, Milli park girişinin sol tarafında bulunan çayın kenarı yürüyüş  yolu için bulunmaz bir yer, yeni yapılan projeye göre yeşil alan olarak ayrılmış olan ve güreş sahasına kadar olan 600-700 m alanın Ankara yenimahallede yapılan yürüyüş yolu gibi yol yapılması ve insanların bu alanlarda gönül rahatlığı ile yürüyebilmesi için vatandaşlar yetkilerden yardım bekliyor.

Mevcut yapılan bir metrelik kaldırımda yürümenin zorluğundan ve hemen yolun kenarı olması dolayısı ile serhoş ve kendini bilmez sürücülerin rahatsız etmsinden yakınan kızılcahamamlılar Melih Gökçek başkandan milli parka yürüyüş yolu yapmasını istiyor.

Yapılmakta olan bu alan, aşağıdaki gibi yürüyüş yolu yapılsa

İnsanlar böyle güzel alanlarda sporunu yapsa