Kızılcahamam\'da İki Günde 11 Orman Yangını Çıktı

Kızılcahamam'da son iki günde 11 orman yangını çıktı. Kızılcahamam Haberin edindiği bilgiye göre Bozalan mevkiinde yıldırım düşmesi sonucu 5 ayrı yerde çıkan orman yangına Orman işletme müdürlüğüne bağlı yangın işçileri müdahale etti. Yangınlar sabaha karşı kontrol altına alındı.

Bugün ise bir tanesi Soğuksu milli parkında olmak üzere 6 yangın daha çıktı. Orman işlemesine bağlı yangın söndürme ekipleri uyumadan aralıksız iki gündür yangın bölgesinde yanan ormanları soğutma ve söndürme çalışmasına katılıyor. Yangına söndürme çalışmasına bugün bir adet helikopter de katıldı.

Günün son yangını Soğuksu Milli Parkında çıktı. Yangına ilk müdahaleyi milli parktaki güvenlik görevlileri ve temizlik işçileri yaptı. Daha sonra söndürme çalışmalarına Çam Otel personeli ile Belediye Meclis üyeleri Adem Emin Atakul ve Fatih Oral'da katıldı. yaklaşık iki dönümlük alanda etkili olan yangın erken müdahale sonucu kontrol altına alındı. Orman yangın ekip ve arazözlerin bozalan mevkiindeki yangına müdahale etmeleri sonucu yangı soğutma çalışmasına büyükşehir itfaiyesi katıldı.

Son günlerde havanın kurak gitmesi sonucu peş peşe yangınlar çıkıyor