Kızılcahamam'da görünen ilk VAŞAK../.Video

Dünya genelinde nesli tükenen 120 memeli hayvan arasında yer alan, yaşam alanı içerisinde Kızılcahamam geçmeyen, yeni bir bilgi olarak  Literatüre de girmesi gereken "VAŞAK" kızılcahamamda yaşıyor.

İlçemizde daha önce görülen ve üzücü bir şekilde kandisine avcı süsü vermiş nesli tükenen bir canlıyı dahi acımadan öldüren hayvan katilleri tarafından öldürülen vaşaklar ile gündeme gelen Kızılcahamam'da "VAŞAK" ilk kez canlı görüntülendi.

Kızılcahamamhaber olarak ilk kez yayınlanan VAŞAK görüntülerini yayınlamaktan mutluluk duyuyoruz.Kızılcahamam Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak görev yapmış ve halen Askerlik görevini asteğmen olarak yapan Ahmet Turgay SORUKLU tarafından , Kızılcahamam  mahkemeağcin köyü yakınlarında görüntülenen "VAŞAK" ın görüntülerini yayınlıyor kendisine de bu görüntüyü bizimle paylaştığı için teşekkür ediyoruz.

Wikipedia’a da vaşak başlığı altında ayrıntılı bilgi var. Halkımızın bu tür canlıların ilçe turizmine çok büyük katkısı olacağını bilmeleri ve bu hayvanları korumları gerekiyor. Kızılcahamam’ın  sembolü olan Karaakbaba'dan sonra yeni sembol bir Vaşağı da olabilir.

Kızılcahamam Vaşak ile ilgili diğer haberler

 

VAŞAK KATLİAMI !!!    

Katliam mankenlerini amblemli şapka ele verdi