Kızılcahamam\'a Hediyem Olsun Hediye Üretimine Başladı

Kızılcahamam Kaymakamlığı bünyesinde Aralık 2014 yılında oluşturulan Proje Koordinasyon Birimi Kızılcahamam’ın tanıtımı ve kalkınmasına katkı sunacak alanlarla ilgili projeler geliştirmiş ve uygulamış ve uygulamaya devam ediyor.

Bu kapsamda; Ankara Kalkınma Ajansı tarafından hibe desteği alan

Ø  Kızılcahamam Doğa ve Jeopark Kırsal Turizm Projesi

Ø  Gelin Tanış Olalım Projesi  başarıyla uygulanarak sonlandırılmıştır.

Ø  Kızılcahamam’a Hediyem Olsun Projesi

.

Genel Amaçlar:

1. Kızılcahamam yöresinde alternatif gelir kaynakları ve istihdam olanaklarının  gelistirilmesine katkı saglamak,

 2. Turistik öneme sahip tarihi, kültürel ve dogal unsurların hediyelik, hatıra esyaları ve oyuncak sektörü ile turizme kazandırılmasına katkı saglamak.

 

Özel Amaçlar:

1. Kızılcahamam da yöreye özgü degerlerin kullanıldıgı hediyelik, hatıra esyası ve oyuncak sektörünün etkin bir sekilde gelisimini saglamak

2. Kızılcahamam a ait tarihi, dogal ve kültürel degerlerin hediyelik, hatıra esyası ve oyuncak sektöründe kullanılarak Kızılcahamam markasının gelistirilmesine katkı saglamak.

3. Kızılcahamam da düsük sermaye ile baslanılabilecek bir sektör olan hediyelik hatıra esyası ve oyuncak sektörünün gelisimini saglayarak alternatif gelir kaynakları olusturmak, sektörel çesitlilige katkı saglamak.

4. Kızılcahamam da girisimcilik kapasitesinin armasına katkı saglamak.

Bu amaçlar doğrultusunda Halk Eğitim Merkezinde ağırlıklı  ev hanımı ve bayanlardan oluşan 35 kursiyere temel bilgisayar ve çizim (tasarım) proğramları kursu verilmiş, oluşturulan atölyelerde hediyelik eşya üretimi yapılmaya başlamıştır.

Oluşturulan atölyelerde ahşap, cam, seramik, ahşap boyama, kırkyama ve nakış alanlarında hediyelik eşyalar üretilmektedir.

Ayrıca bu kursiyerlere girişimcilik ve pazarlama eğitimleri de verilecektir.

İhtiyaç duyulan çeşitli alanlarla ilgili proje hazırlıkları devam etmektedir.