Kızılcahamam yeni bir tesise kavuşuyor

2500 yataklı Fiziksel Engelli Rehabilitasyon Merkezi ve dünyanın en iyi serası yapılacak

Kızılcahamam Gümele köyünde MTA tarafından sondajı yapılan ve geçtiğimiz aylarda 1600 m derinliğe kadar inilen sondaj sonrasında saniyede 92 c sıcak su bulundu.

24.09.2013 tarihinde Ankara’da ihalesi yapılan suyun kullanım iznini 49 yıllığına Ankara’da ve Kemerde inşaat sektöründe faaliyet gösteren aynı zamanda Savunma Sanati Müsteşarlığı tarafından Saray’da kurulan OSB nin yönetim kurulu başkanı olan Çeltikçi Başören Köyü nufusuna kayıtlı Sefer Bayır aldı.

Sefer Bayır Kızılcahamam Habere yaptığı açıklamada  şunları söyledi. “ Kızılcahamam’a çok büyük bir tesis kazandırmak için çaılşmalarımız sürüyor. Gümele köyünde sondajı MTA atrafından tamamlanan ve 60 m derinlikte 52 derece, 85 m deriinlikte 62 derece ve 1600 m derinlikte 92 derece sıcaklıkta saniyede 10 lt su bulundu. Buranın ihalesini aldık 2500 yataklı Fiziksel Engelli Rehabilitasyon Merkezi ve dünyanın en iyi serasını ilçemize kazandırmak istiyorum. Özel idare yer teslimini iki ay içerisinde yapacak, ondan sonra biz buraya büyük bir tesis kuracağız” dedi.