Kızılcahamam son 30 yılın en yağışlı ayını geçirdi.

Kızılcahamam metroloji müdürlüğünün verdiği bilgiye göre 1975 yılından buyana Kızılcahamam’a en fazla yağış Ocak, Şubat aylarında meydana geldi. Ocak, Şubat aylarında en fazla yağış meydana geldi. Ocak ve Şubat ayının 17.gününe kadar yağan yağmur miktarı metrekareye 250,6 kg olarak kaydedildi.



2007 yılında Ocak ve Şubat aylarında toplam yağış metrekareye 79,4 kg iken 2008 yılının aynı aylarında toplam yağış 33,2  kg olurken 2009 yılının aynı dönemine ait 47 günlük toplam yağış miktarı ise 250,6 kg olması Kızılcahamam ve Ankaralıları sevindirdi.



Ankara’nın su ihtiyacını karşılayan Eğrekkaya, Kurtboğazı, Akyer ve Bayındır barajlarını bünyesinde bulunduran Kızılcahamam’a yağan bu yağış Kızılcahamam’dan daha çok Ankaralıları sevindirdi.



Kızılcahamam’ın yüksek kesimlerinde kalan köylerinde ve dağlarda sıcaklık farkı dolayısı ile yağışların kar olarak meydana geldiği ve kar yüksekliğinin bazı köylerde bir metreyi aştığı belirtilirken, yağışların önümüzdeki günlerde de aralıklar la devam edeceği belirtildi.