Kızılcahamam Doğalgaz'da şok gelişme

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kızılcahamam'a doğalgazı getireceğiz sözünü vermesiyle gündeme gelen ve ardından doğalgaz hattının Kızılcahamam'a kadar döşenmesi ile devam eden sürecin ardından, şehir içi dağıtımı beklenen doğalgaz ile ilgili son gelişmeleri bölge milletvekilimiz Prof.Dr.Emrullah İşler kızılcahamamhabere açıkladı.

Doğalgaz ile ilgili gelişmeleri yakından takip eden hemşehrimiz ve bölge Milletvekilimiz Prof.Dr.Emrullah İşler kızılcahamamhabere yaptığı açıklamada şunları söyledi." Doğalgaz ile ilgili EPDK tarafından 15 Kasım 2011 tarihinde  Kızılcahamam Doğalgaz dağıtım lisansı için ihale yapıldı.İhaleye yeterlilik almak isteyen dört firma müracaat etti.EPDK tarafından yapılan incelemerin ardından Şehir içi doğal gaz dağıtım lisansı, 30 yıllık süre için yeterli firmaya verilecek" diyen Ak Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler konuşmasına şöyle devam etti.Eğer bu dört firmanın hepside yeterlilik alamaz ise Kızılcahamam şehir içi doğalgaz dağıtım işini Başkent Doğalgazın yapılacağını sözlerine ekledi.

Emrullah İşler açıklamasına şöyle devam etti. İhale Ocak ayı içerisinde sonuçlanacak, dağıtım lisansı almaya hak kazanan firma  lisans yürürlülük tarihinden itibaren en geç, Kızılcahamam'da 6 ay içinde yatırıma fiili olarak başlayacak. 18 ay içinde ise kendi tesis edeceği şehir giriş istasyonu ile dağıtım bölgesindeki herhangi bir yerleşim alanının dağıtım şebekesini işletmeye almak suretiyle, gaz sunumuna başlayacağını dile getirdi.