Kızılcahamam Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci oldu.

Millî Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, 81 ilde öğrencilerin Avrupa Birliği değerlerini öğrenmeleri amacıyla bir proje başlattı.  

 MEB Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, “Bana AB’yi Anlat” konulu resim, slogan ve kısa öykü yarışması şeklinde üç kategoride öğrencilere yönelik yarışmalar başlattı.  Ayrıca “AB’yi Öğreniyorum” bilgi yarışmasıyla da öğrencilerin Avrupa Birliği değerlerini öğrenmeleri teşvik edilmesi amaçlandı.

 “AB’yi Öğreniyorum” bilgi yarışması ise 21 pilot ilde (Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Van) yer alan liselerin 10. sınıf öğrencileri arasında yapıldı. İlçemizden sadece Anadolu İmam Hatip Lisesinin katıldığı Ankara elemelerinde 25 ilçe birincisi okulun katıldığı yarışmalarda grubundan birinci olarak çıkan okulumuz, final yarışmalarını bir puan farkla ikinci olarak tamamladı. Öğrencilerimiz Hatice GÜNDOĞAN, İmran TOKLUOĞLU, Savaş ÖZDEMİR ve Cemil DENİZ’i ve rehber öğretmenleri Uzm. Tarih Öğretmeni Muharrem SOLMAZ’ı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.