Kız İmam Hatip Lisesi Halep İçin Kermes Düzenledi

Halep’te dünyanın gözü önünde bir insanlık dramı yaşanırken, Türkiye devlet olarak kuşatma altında kalan sivilleri tahliye etmek için harekete geçti. Yaşam mücadelesi veren siviller için duyarlı toplumun her kesimi ellerinden geleni yapmaya çalışıyor. Kızılcahamam'da vatandaşlar büyükşehir belediyesi vasıtası ile üç kamyon yardım yollarken şimdi ise Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığı ile yardım toplanmaya devam ediyor.

Kızılcahamam Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri de Halep’te kuşatma altında hayatta kalmaya çalışan sivillere yardım amaçlı kermes düzenledi.Yabanabad camii altında düzenlenen kermese  Öğrencilere, okul idarecileri, öğretmenler ve veliler de destek verdi. Öğrenciler, kermesten elde edilecek geliri Türkiye Diyanet İşleri Başkanlı  aracılığıyla Halep’e gönderecek. 

Kermesin açılışını Okul Müdürü, Asuman Arslan “6 bin şehit ile Çanakkale’de en fazla şehit veren yer Halep olmuştur. Şimdi orada yaşayan Müslüman kardeşlerimize yardım bizim için borçtur. Bu etkinliği düşünen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.